Băsescu, discriminatorul de regi şi de ţigani
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
ziare
ziare

Din Adevărul aflăm că preşedintele este somat de CNCD să dea cu subsemnatul după jignirile aduse regelui şi pentru replicile tăioase pe care le-a mai scăpat de-a lungul timpului la adresa ţiganilor. Cel mai probabil Băsescu va spune din nou că a făcut remarcile, doar aşa, ca să avertizeze poporul român ce păţeşte dacă îşi alege conducătorul nepotrivit. Drept exemplu se va oferi chiar pe sine însuşi şi va încheia apoteotic cu clasica fraza "Un fleac, v-am ciuruit!". În chestiunea ţiganilor va da dret exemplu relaţia extraordinară pe care o are cu Bercea Mondial, iar martor în acest caz va fi chiar fratele preşedintelui, însoţit de avocatul pe care i l-a donat cu mărinimie lui Bercea.

Corupţia din arbitraj capătă noi valenţe. Din România Liberă aflăm că Vasile Avram şi avocaţii au încercat să măsluiască actele, chiar în faţa procurorilor, cam la fel cum făceau şi cu rapoartele de arbitraj. Ciudat lucru însă toţi oamenii din fotbal tac mâc în acest scandal. Întrebaţi pe la toate televiziunile, toţi fug ca dracu de tămâie, dar niciunul nu sare la gâtul lui Avram. Nimeni nu spune: eu am fost dezavantajat atunci şi atunci, cred că arbitrul acela a fost cumpărat, deşi după meciuri nu ai loc de atâtea jihaduri câte sunt pornite şi uitate a doua zi. Poate se simt cu musca pe căciulă şi apelează la Omerta. Taci tu, că tac şi eu. O mână spală pe alta.

Libertatea ne delectează cu un nou subiect pe tema Marian Drăgulescu. De la divorţ încoace auzim numai de bine de marele gimnast. Am aflat că dă nişte palme cu piciorul absolut fenomenale, că se pozează gol puşcă pe un iacht la o bere cu nişte amici, iar acum mai aflăm că îi place poziţia 69, dar în sfoară. Abstract! Chiar ne doream să se strice mitul acesta al băiatului care a plecat de jos şi a muncit de l-a luat dracu ca să ajungă unde e. Noroc cu tabloidele că ne-au ajutat, că altfel aşa ne prăpădeam, cu dorinţa neîmplinită.

După ce a pus pe butuci, şi mai rău decât era, economia americană, Barack Obama, vine să ne spună că nici Europa nu stă prea bine. Din Hotnews că preşedintele american îşi aumă rolul de buric al pământului şi explică tuturor ce rău le merge celor de peste ocean. Eu cred că s-a săturat să le tot explice americanilor de ce o duc atât de bine şi le dudie economia, încât a zis că le mai spune şi altora vorbe dulci şi seducătoare.

Obama nu vorbeşte prost ce vorbeşte, doar că nu prea e în măsură să facă judecăţi de valoare. Din Jurnalul Naţional aflăm că ne adâncim şi mai tare în criză. Previziunile în ceea ce priveşte România sunt din ce în ce mai sumbre şi par a nu ţine cont că la anul avem alegeri. Dacă şi în anul electoral 2012 ne ducem de copcă,, înseamnă că după închiderea urnelor se anunţă direct falimentul. În loc de rezultatele la exit-poll-uri vom avea lista datoriilor externe ale României. La momentul actual avem 3 variante de viitor economic. O variantă bună şi două proaste. Pe cât dăm pariu că o vom alege pe aia cea mai proastă dintre toate?

DeCe News ne arată cum se va reduce PIB-ul României în anul 2012 din cauza secetei de acum. Adevărat lucru că n-am mai văzut un strop de ploaie de nu mai ştiu când şi era clar că probleme vor fi. Dacă Cel de Sus nu ne blagosloveşte cu vreo ploaie în următoarele două săptămâni, ne-am ars grav. Recolta de anul acesta se duce de unde a venit, adică în ţărână, iar la anul nu vom mai avea cum să facem agricultura. Propun să ne strângem mulţi, mulţi oameni în Piaţa Universităţii să facem un dansul ploii, poate reuşim să atragem măcar aşa de-o sămânţă, că altfel la anul mâncăm răbdări prăjite şi pâine unsă cu cuţitul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel