Băsescu, despre Petre Tobă: Iohannis ar trebui sa respingă cererea DNA
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Traian Băsescu a analizat la România TV cele mai recente mişcări din zona politică. Traian Băsescu consideră că Petre Tobă nu reprezintă o miză politică.

"Am văzut dezbaterea publică pe cazul Tobă, dar nu cred că este o miza politică. El a fost foarte bine sustinut. Nu cred ca cineva a avut vreun interes sa-l mişte pe Tobă de acolo", a punctat Traian Băsescu.

Fostul preşedinte a vorbit şi despre demiterile din cadrul serviciului secret al Ministerului de Interne. "Poate il curata DNA. Aici as tine cont de urmatorul lucru: in ultimii 5-6 ani SRI isi plaseaza oameni la varful acestui serviciu. Daca vreti analiza mea este că nu a fost un joc politic pentru eliminarea lui toba, ci pur si simplu declaratiile ofiterilor au declansat un bulgare de zapada".

[citeste si]

"Ce ma nemultumeste in cazul Tobă este acuzatia din comunicatul DNA. De ce sa-l acuzi pe niste documente care nu el le-a secretizat. Seful serviciului si nu ministrul secretizeaza. Cat de calificat e procurorul dna care l-a pus sub acuzare? Nu cred ca acuzarea a fost formulata de un procuror calificat", a declarat Băsescu la România TV.

"Klaus Iohannis ar trebui sa respingă cererea DNA dacă citim doar comunicatul, însă preşedintele a primiti un dosar cu nouă bibliorafturi", a punctat Băsescu, scrie sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel