Băsescu declanşează războiul pensiilor. "Ticăloşii" contraatacă
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat joi, la Radio România, că anul viitor România va avea nevoie de mai mult de 5,7 miliarde euro, deficitul convenit cu FMI. Preşedintele a propus să se obţină credite pe termen mediu sau lung, de la Uniunea Europeană. " Orice analiză economică arată că România plăteşte dobânzi cam 5% din venitul bugetului de stat. Avem şi 1,4 miliarde de euro de rambursat la credite. Nu este o sumă pe care România să nu o poată rambursa, deci, marea noastră problemă este finanţarea deficitului".  Principala problemă, a reiterat Băsescu, ar fi susţinerea Fondului de Pensii.

PSD a reacţionat, arătând prin deputatl Ioan Stan, că nu înţelege de ce preşedintele Traian Băsescu sperie populaţia ţării vorbind de un deficit de 3,6 miliarde de euro la fondul de pensii în condiţiile în care acesta este de doar 500 de milioane de euro. "Nu înţeleg de ce preşedintele Traian Băsescu bagă panica în cetăţenii României", a spus Stan.

Şi PNL s-a arătat îngrijorat de declaraţiile prezidenţiale pe tema pensiilor. Deputatul Horea Uioreanu crede că pensia minimă garantată, de 350 de lei, va fi anulată la îndemnul lui Băsescu. Uioreanu a declarat, joi, într-o conferinţă de presă că, după anulare, această pensie ar putea fi acordată doar anumitor pensionari, fără a se cunoaşte, însă, criteriile de acordare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel