Băsescu: Cioloș și Dragnea, doi demagogi perfecți
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Fostul președinte Traian Băsescu i-a caracterizat, miercuri seară la România TV, pe premierul Dacian Cioloş şi pe liderul PSD Liviu Dragnea ca fiind "amândoi, doi demagogi perfecţi", cu trimitere la dialogul lor din Parlament. că s-a uitat la modul cum s-a făcut PR-ul prezenței în Parlament a premierului Dacian Cioloș la începutul acestei săptămâni, dar și a discursului liderului PSD, Liviu Dragnea, și a apreciat că amândoi sunt "demagogi perfecți". Traian Băsescu i-a caracterizat, în exclusivitate la  România   TV , pe premierul Dacian Cioloş şi preşedintele PSD Liviu Dragnea ca fiind "demagogi perfecţi", cu trimitere la dialogul lor din Parlament.  

"M-am uitat la modul cum s-a făcut PR-ul prezenței în Parlament a premierului Dacian Cioloș şi a discursului lui Dragnea. Amândoi, doi demagogi perfecți. Cioloș a ajuns să ne spună că a ridicat absorbția fondurilor pe exercițiul bugetar trecut la 75%. Dar n-a făcut niciun contract. Astea au fost angajate în cea mai mare parte în timpul lui Boc, a mai cheltuit  pe alte proicte și Guvernul Ponta (...) și au mers pentru că s-a obținut o derogare să plătim și anul acesta din bugetul trecut. N-au făcut un proiect, un proiecțel. Economia crește furibund, 4,8%! Care au fost măsurile pe care le-a luat Guvernul Cioloș ca să crească economia. Și vine demagogul ălalt: economia crește pentru că am făcut-o noi să crească, zice Dragnea.

Ați auzit pe vreunul, dar în mod deosebit pe premier, să spună: deși avem vaccinul antituberculoză în depozite, suntem atât de nerozi, încât pentru că nu s-a stabilit prețul, maternitățile nu primesc acest vaccin? L-ați auzit pe Cioloș să spună în Parlament: am greșit cu grila de salarizare în învățământ că directorilor și personalului tehnic le-am scăzut salariile. L-ați auzit să spună: nu construim spitale, dar am făcut un program aprobat de guvern prin care se aprovizionează cu medicamentele necesare spitalele? (...)  Iar demagogul ălalt:  o fi creștere economică, dar nu se vede în buzunar! Păi cum să vezi în buzunar, dragă Dragnea, când ai la fondul de pensii o gaura infinită și orice bănuț din bugetul de stat trebui să-l duci acolo.  Am auzt o demogogie incredibilă: Am făcut caiete pentru fonduri europene de 13 mld de euro. (...)  Au cheltuit doar banii pentru aceste caiete noi, pentru proiecte noi", a spus Traian Băsescu.

Citește și: Băsescu: "Senatorii au picat într-o mare capcană"

Referitor la replica pe care Dacian Cioloș i-a dat-o lui Liviu Dragnea privind patriotismul, fostul președinte Băsescu a comentat: "Patriotismul, în primul rând,  nu se latră. Patriotismul se ţine în suflet, acolo unde ții tricolorul țării tale. (...) La un politician, eu aș numi patriotism capacitatea de a-ți asuma. (...) Se întâlni patriotul de Sălaj cu patriotul de Teleorman. Doamne, s-a răsturnat căruța cu patrioți în ziua în care Cioloș a venit să spună starea națiunii! Și n-a spus-o, pentru că n-a atins probleme de interes major. A făcut exact ca orice demagog. La fel de demagog ca și Dragnea", a adăugat Traian Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel