Băsescu cere Guvernului să "închidă" subiectul datoriilor Rompetrol
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Preşedintele Băsescu a cerut Guvernului să " închidă odată subiectul Rompetrol, cu datoriile pe care le are".  "Rompetrolul – un alt proiect care stă blocat. Îl tergiversăm, deşi ne este clar că ordonanţa prin care s-a făcut este prost scrisă. Bine, prost scrisă, închide odată subiectul Rompetrol, cu datoriile pe care le are!", a spus Băsescu la şcoala de vară a PDL de la Eforie Nord.

Directorul financiar al Grupului Rompetrol, Dmitry Grigoryev, a declarat în iulie la Năvodari, că grupul “nu mai datorează niciun bănuţ” statului roman şi că în prezent se negociază răscumpărarea acţiunilor la “preţul pieţei”.

“Noi nu mai datorăm niciun bănuţ statului român. Şi chiar săptămâna trecută statul român a devenit acţionar minoritar la Rompetrol Rafinare. Ne-am mai asumat însă să răscumpărăm acţiunile la preţul pieţei”, a declarat marţi Dmitry Grigoryev, într-o conferinţă de presă la Rafinăria Petromidia din Năvodari. Reprezentantul Rompetrol a mai spus că grupul va aplica cele mai bune metodologii pentru a defini preţul de piaţă al acţiunilor Rompetrol ce vor fi răscumpărate şi că vor angaja o companie care să evalueze aceste acţiuni.

“Situaţia în care se găseşte Rompetrol Rafinare este destul de delicată. Numărul de acţiuni cu care e listată, de circa 1%, este nesemnificativ pentru a arăta valoarea de piaţă reală. (…) Vom căuta o soluţie care să satisfacă ambele părţi”, a precizat directorul financiar al Grupului Rompetrol.

Statul român, prin Ministerul Finanţelor Publice, este oficial înregistrat de săptămâna trecută ca acţionar minoritar la Rompetrol Rafinare (RRC), deţinând 44,6959% din acţiunile companiei.

Grupul Rompetrol a plătit până în prezent doar 70 milioane dolari în contul datoriilor către statul român. Rompetrol trebuia să plătească statului român datoria de 600 milioane dolari în contul căreia s-au emis obligaţiuni în 2003, cu scadenţă în 2010, scrie newsin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel