Băsescu către miniştri: Dacă aţi avut lipsă de inspiraţie să vă gândiţi dacă mai puteţi face parte din Cabinet
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
bas
bas

Preşedintele Traian Băsescu le-a spus miniştrilor cabinetului Emil Boc, în cadrul şedinţei de Guvern de miercuri, că la finalul lunii iunie se va prezenta execuţia bugetară, iar cei „neinspiraţi“ ar trebui să se gândească dacă mai pot face parte din Cabinet, informează Agerpres.

autor: Lucian Negrea

Traian Băsescu susţine că modul în care au fost investiţi banii anul acesta reprezintă măsura capacităţii miniştrilor de a conduce şi le-a reproşat acestora că nu au fost create noi locuri de muncă în această perioadă de criză.

"Urmăresc evoluţia banilor alocaţi pentru investiţii. Domnilor miniştri, vreau să ne înţelegem foarte bine. Este măsura capacităţii dvs. Anul acesta nu puteţi spune că nu am putut face investiţii că mi-a pus banii în trimestrul patru, când tocmai venea zăpada. Aţi avut banii din ianuarie. Modul cum se realizează investiţiile cred eu că ar trebui să fie principalul reper de a considera că poţi face parte dintr-un Guvern, pentru că banii pe care nu-i cheltuiţi eventual, sunt bani care n-au creat locuri de muncă şi discutăm de o perioadă de criză economică", a declarat preşedintele.

De asemenea acesta a precizat că miniştrii nu au nicio scuză pentru stoparea anumitor proiecte, pentru că de la Finanţe au primit acordul pentru a cheltui sumele alocate. "Am discutat cu Finanţele înainte să vin la dvs. Niciun ministru nu va avea vreun blocaj în utilizarea sumei alocate. Nu discutăm de miniştri noi, sunteţi deja un cabinet rodat, nu aveţi nicio justificare să spuneţi: nu am putut să cheltuiesc bani. Niciuna! Doar dacă nu aţi stat cu ochii, cu atenţia, cu efortul principal pe structurile din ministerele dvs care trebuiau să aprobe proiectele, să dea drumul la bani. Dacă aţi avut această lipsă de inspiraţie, va trebui, după 30 iunie, când se trage linia şi vedem cum am realizat investiţiile pe semestrul unu, să vă gândiţi dacă mai puteţi face parte din Cabinet. Eu sper să nu fim în situaţia asta, deşi execuţia nu este bună în momentul de faţă. Discutăm foarte deschis", a conchis şeful statului.

În replică premierul Emil Boc a ţinut să-şi apere miniştrii susţinând că în fiecare şedinţă se calculează cheltuielile de investiţii şi încadrarea în prevederile bugetare.

“"În fiecare şedinţă, domnule preşedinte, avem punctul cu cheltuielile de investiţii şi încadrarea în prevederile bugetare în sensul celor pe care le-am negociat şi le avem în acordurile internaţionale, ca banii să fie pe primele şase luni şi va fi şi un criteriu de evaluare a tuturor colegilor", a precizat Emil Boc.

Citeşte şi:

Traian Băsescu, către miniştrii cabinetului Boc: Vreau 8 judeţe, pe regiunile de dezvoltare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel