Băsescu către Blaga: Dacă n-aveți propunere de premier, eu ce să vă fac?
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp
basescu blaga
basescu blaga

În timpul consultărilor de la Cotroceni, în vederea alegerii prim-ministrului, președintele Traian Băsescu le-a spus celor din PDL că poate le-ar fi dat mandat de premier dacă veneau cu o propunere. 

Preşedintele Băsescu a făcut afirmația după ce a cerut succesiv partidelor să facă propuneri pentru postul de prim-ministru. "Domnule preşedinte, Partidul Democrat Liberal nu are o propunere pentru funcţia de prim-ministru", a spus preşedintele PDL, Vasile Blaga, atunci când i-a venit rândul. Traian Băsescu i-a răspuns: "Dacă aveaţi propunere, poate vă dădeam mandatul, dar, dacă nu aveţi, ce să vă fac?", potrivit RTV.

Victor Ponta a fost desemnat pentru funcţia de prim-ministru. La nici două ore de la încheierea consultărilor de la Cotroceni, Preşedinţia a anunţat că Ponta a fost nominalizat pentru un nou mandat în fruntea Executivului.  În acest sens, preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul prin care Victor Ponta este desemnat în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi listei noului Guvern.

Președintele Traian Băsescu a semnat, luni, 17 decembrie 2012, Decretul nr. 890 din 17 decembrie 2012 pentru desemnarea candidatului la funcţia de prim-ministru, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel