Băsescu, atac la Ponta după rezultatele recensământului din 2011
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
ponta-basescu dece
ponta-basescu dece

Președintele Traian Băsescu spune că premierul Victor Ponta a rămas același om iresponsabil în ceea ce spune, referindu-se la afirmația șefului Executivului conform căreia șeful statului trebuia demis la referendumului din 2012, deoarece datele recensământului din 2011 arată că s-a întrunit cvorumul.

Traian Băsescu a mers astăzi la Senat, unde este depus trupul neînsuflețit al lui Radu Vasile, pentru a-i aduce un ultim omagiu fostului premier țărănist. Întrebat de jurnaliști cum comentează declarația lui Victor Ponta despre datele INS, președintele a răspuns: ”Nu știu dacă Victor Ponta a spus asta. Dar dacă a făcut-o, a rămas același om lipsit de responsabilitate în ceea ce spune”.

El a precizat că datele Institutului Național de Statistică nu au relevanță pentru referendumul din 2012, pentru că plebiscitul din 2011 prezintă doar o situație a populației care locuiește în România, iar românii din Diaspora nu sunt luați în calcul.

Numărul scăzut al populației, reieșit în urma calculelor INS, nu este surprinzător, apreciază Băsescu, mai ales în contextul apelului la boicot făcut acum doi ani de către o parte a politicienilor.

INS a făcut publice, joi dimineață, datele rezultate în urma recensământului la nivel național din 2012. Potrivit Institutului, populația stabilă a României era de 21.121.641 de persoane, 10.333.064 (51,4%) sunt femei. Totodată, 10.848,790 (54%) de indivizi locuiesc în mediul urban, iar restul mediul rural. Institutul a anunțat la sfârșitul conferinței de presă numărul populației majore (cu drept de vot) din România: 16.269.839. Potrivit calculelor DeCe News, cvorumul a fost atins la referendumul din 2012, și depășit, cu 324.142 de voturi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel