Băsescu anunță că România are un nou acord cu FMI
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
basescu-traian (1)
basescu-traian (1)

România a finalizat un nou acord cu Fondul Monetar Internațional, a anunțat președintele Traian Băsescu la începutul întâlnirii cu directorul FMI, Christine Lagarde, punctând că Executivul Uniunii Europene s-a opus inițial acestui acord.

”Am reuşit să finalizăm al doilea acord cu FMI. Să fim cinstiţi, au fost câteva probleme, dar, cu bunăvoinţa tuturor, acordul a fost finalizat. Acum trebuie să pornim unul nou. Voi fi direct. Iniţial, Comisia Europeană nu prea a fost în favoarea unui nou acord, doar pentru că nu au astfel de reglementări referitoare la ţări cărora nu li se mai aplica procedura de deficit bugetar excesiv - ştiţi problema...dar am reuşit să avem o înţelegere cu Comisia Europeană, acum putem continua”, a spus șeful statului, citat de Agerpres.

Christine Lagarde desfășoară zilele acestea o vizită oficială în România, prima de la învestirea sa în funcția de conducere a Fondului Monetar Internațional. Fostul ministru al Economiei din Franța a avut, luni, o întâlnire cu premierul Ponta, la Palatul Victoria.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel