Băsescu: Am introdus nişte reguli în interiorul UE foarte apropiate de cele ale FMI
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
basescu
basescu

Cu ocazia întâlnirii a preşedintelui Traian Băsescu cu delegaţia comună a Fondului Monetar Internaţional, a Comisiei Europene şi a Băncii Mondiale, de astăzi, de la Palatul Cotroceni, şeful statului a subliniat că au fost introduse în interiorul UE reguli apropiate de cele ale FMI.

"Vă mulţumesc foarte mult pentru întâlnire. Doar ce m-am întors de la Bruxelles (de la lucrările Consiliului European informal - n.r.), unde semnalele sunt pozitive. Am dus acordul nostru la sfârşit. Cel mai probabil imaginea UE şi a zonei euro va fi upgradată de către investitori, având în vedere că am introdus nişte reguli în interiorul UE care sunt foarte apropiate de regulile FMI", a spus mărturisit președintele Băsescu, în debutul întrevederii.

În legătură cu cele declarate de președintele Băsescu, șeful delegaţiei FMI în România, Jeffrey Franks, a apreciat faptul că prin angajamentul României de a aplica în interiorul UE reguli economice şi mai stricte, ţara noastră va reuşi să trimită semnale pozitive în întreaga lume.

O delegaţia a Fondului Monetar Internaţional, a Comisiei Europene şi a Băncii Mondiale se află la București de săptămâna trecută pentru a patra misiune de evaluare a Acordului stand-by de tip preventiv cu România.

Până la sfârșitul misiunii, pe 6 februarie, oficialii internaționali se vor întâlni cu autorităţile române, precum şi cu reprezentanţi ai partidelor politice, ai sindicatelor, mediului de afaceri, băncilor şi societăţii civile.

Citește și:

Delegaţia FMI, CE şi BM, așteptată, marți, la Cotroceni

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel