”Băsescu a stat lângă Orban. Mi-ar fi rușine să vorbesc așa”
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Băsescu-Orban-1
Băsescu-Orban-1

Președintele Partidului Civic Maghiar (PCM) Covasna, Kulcsar Terza Jozesf, spune că Ținutul Secuiesc ”a fost, este și va rămâne”, iar Traian Băsescu atacă acum Budapesta, deși nu mai departe de luna trecută, a stat lângă premierul Viktor Orban la Școala de Vară de la Băile Tușnad.

”Președintele Traian Băsescu e azi doar un politician, mâine poate nu, în schimb Ţinutul Secuiesc a fost, este şi va rămâne. În locul domniei sale mi-ar fi ruşine să vorbesc în acest mod despre politicienii ungari, după ce la Universitatea de Vară de la Tuşnad Băi a stat lângă premierul Orban Viktor. Mă întreb dacă s-a folosit de Orban Viktor în scop electoral”, a spus liderul PCM pentru Mediafax.

Terza Jozesf îi amintește președintelui că în România se poate circula liber, la fel ca în orice altă țară a Uniunii Europene. El îi recomandă lui Băsescu să ia lecții de democrație de la Ungaria.

”Dacă nu-i convine, să reînfiinţeze graniţele din perioada comunistă şi atunci poate să decidă cine poate să intre sau nu în România. Preşedintele Băsescu nu ştie ce vorbeşte sau poate face asemenea declaraţii doar din motive electorale. (...) Îl recomand să ia exemplul Ungariei. În timp ce în România există corupţie, Ungaria înregistrează dezvoltare economică. De asemenea, în Ungaria democraţia funcţionează mai bine, acolo nu se interzice, de exemplu, folosirea simbolurilor, cum se face în România”, a afirmat președintele PCM Covasna.

Președintele Traian Băsescu a declarat, luni, la Izvoru Mureșului, județul Harghita, că anul acesta e ultimul în care politicienii unguri se pot plimba atât de relaxat în România. Statul român ”își va asuma leadership-ul punerii la punct a Budapestei”, a avertizat Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel