Băsescu a primit premiul de "Cel mai rău politician al anului"
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Preşedintele Traian Băsescu a primit premiul de "Cel mai rău politician al anului" din partea publicului dar şi a organizaţiilor ecologiste la premiile Greend Awards. La polul opus s-a clasat chiar premierul Victor Ponta, care a primit premiul pentru cel mai bun politician ecologist. O mare influenţă în acordarea premiilor a avut-o poziţia faţă de proiectele Chevron şi Roşia Montană.

"Traian Băsescu – primeşte premiul ”Vrem cianură pentru dictatură” și premiul special al publicului care l-a desemnat ”Cel mai rău politician al anului”. Preşedintele României este amendat pentru că a inclus printre prerogativele funcţiei sale şi eforturile de lobby pentru companii precum RMGC sau Chevron şi proiectele de exploatare a aurului de la Roșia, respectiv, a gazelor de șist din Dobrogea și Moldova", au precizat organizatorii.

Victor Ponta și Rovana Plumb – primesc fiecare titlul de ”Tânără speranţă ecologistă” pentru deschiderea către dialogul cu organizaţiile neguvernamentale de mediu.

Prezent la eveniment, Premierul Victor Ponta şi-a reiterat deschiderea faţă de organizaţiile neguvernamentale de mediu şi a dat asigurări că anagajamentele luate vor depăşi termenul celor 6 luni ”de miere”: “Sper să îmi retrageţi această diplomă cât mai târziu posibil!".

Green Awards reprezintă premiile pentru cele mai importante performanţe politice și jurnalistice din domeniul protecţiei mediului  şi marchează, în fiecare an, Ziua Mondială a Mediului.

Vezi aici toate premiile Green Awards

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel