Băsescu, propunere clară pe masa lui Orban: Să-și adune în noaptea asta toți deștepții
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES
Traian Băsescu subliniază că ar trebui redus numărul de parlamentari, dar și numărul de bugetari, precum și cheltuielile materiale, pentru că, în timp ce se cumpără televizoare și mașini pentru ministere, românilor li se spune că pentru ei nu sunt bani. 

Traian Băsescu, liderul PMP, a intervenit marți seara în direct la România TV unde i-a cerut din nou premierului Ludovic Orban să ia măsuri pentru reducerea cheltuielilor. 

Suntem într-un an în care cheltuielile au crescut cu 14,5%. Unde ați văzut așa ceva în afară de România? Scad încasările și cresc cheltuielile. Premierul trebuie să-și adune în noaptea asta toți deștepții, să vadă unde poate reduce cheltuielile. Eu i-aș propune așa! PNL-ul să nu mai fie farsor și să voteze reducerea numărului de parlamentari de la 500 la 300. Această lege a trecut prin Senat, a fost aprobată, mai este de votat la Camera Deputaților. PNL-ul a votat alături de PSD pentru respingerea legii. Este a doua oară când această lege se află în Parlament și îl rog pe Orban, dacă e președinte de partid și nu a rămas tot USL, să voteze alături de PMP în Camera Deputaților pentru reducerea numărului de parlamentari. O a doua cheltuială ar fi reducerea aparatului bugetar excesiv. (....) Reducerea cheltuielilor materiale. Belferim prin ministere, cumpărăm televizoare, cumpărăm mașini, dar spunem poporului că e austeritate, că nu avem bani”, a declarat Traian Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel