Băsescu, despre numirea unui nou premier: Ce e în capul președintelui nu are în momentul de față relevanță
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Traian Băsescu
Traian Băsescu
Traian Băsescu susține că este o situație ”ciudată” la consultările partidelor cu Klaus Iohannis pentru numirea unui nou premier. 

Traian Băsescu a intervenit la România TV unde a discutat despre consultările de la Palatul Cotroceni pentru numirea unui nou premier. Fostul președinte este de părere că partidele s-au lipsit de un element extrem de important. 

”Suntem la stadiul în care partidele trebuiau să facă propuneri. Deci asta scrie în Constituție. Ce e în capul președintelui nu are, în momentul de față, relevanță. Ar fi fost extrem de important ce viziune are PNL-ul despre un nou premier, ce viziune are PSD-ul, ce viziune au cei de la USR, care înțeleg că vor merge totuși cu o propunere. Dacă partidele ar face toate o propunere pentru funcția de prim-ministru, președintele nu poate veni să spună: ați făcut voi propunerile astea, dar eu scot unul din căciulă. Este clară Constituția aici. Președintele consultă partidele pentru a identifica un premier care să facă majoritate. Ori partidele s-au lipsit de acest element extrem de important în construcția politică. Dacă președintele va veni cu un nume care nu a fost propus în discuțiile cu partidele, președintele își va asuma și construcția majorității. Suntem într-o situație ciudată”, a precizat Traian Băsescu în direct la România TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel