Barna: UDMR a făcut propunere pentru funcția de Avocat al Poporului
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Dan Barna
Sursă foto: Facebook Dan Barna
Vicepremierul Dan Barna a anunțat că UDMR a venit cu o propunere pentru funcția de  Avocat al Poporului.

Vicepremierul Dan Barna a declarat că UDMR a făcut o propunere pentru funcţia de Avocat al Poporului, menţionând că este vorba despre un "profesionist în domeniul Dreptului", transmite Agerpres.

Întrebat când va fi tranşată chestiunea Avocatului Poporului şi dacă UDMR a propus un nou nume, Barna a confirmat.

"O să vedem într-o săptămână, maxim două, dar sper să fie săptămâna viitoare, să putem lua o decizie. Într-adevăr, am primit o nouă propunere din partea celor de la UDMR. (...) Abia aştept să vedem CV-ul şi caracteristicile profesionale ale acestei propuneri. Nu cunosc persoana respectivă. (...) Asta e informaţia pe care o am: un profesionist în domeniul Dreptului, din Cluj", a declarat Barna, la finalul şedinţei coaliţiei de guvernare. 

Sergei Stanishev: De neacceptat

Primele discuții precum că forțele politice aflate la Putere vor să schimbe Avocatul Poporului au apărut în urmă cu câteva luni. Sergei Stanishev, președintele PES, a reacționat în privința acestui lucru la sfârșitul lunii martie. Invitat în emisiunea ”Din Culisele Europei- All about EU”, realizată de Claudia Țapardel, la DCNews, liderul european a spus că o astfel de situație este de neacceptat, actualul Avocat al Poporului aflându-se în mandatul său legal până în 2024.

”Dacă aceasta este situația, este de neacceptat. UE este o Uniune care este bazată pe statul de drept.(...) Aveți propriile legi, are un mandat clar și orice idee de a schimba Avocatul Poporului doar din motive politice este de neacceptat. Asta e clar și ar trebui să fie o reacție.”, a declarat atunci Sergei Stanishev.

VEZI ȘI: Schimbare Avocatul Poporului, Renate Weber. Sergei Stanishev, președintele PES: Dacă aceasta este situația, este de NEACCEPTAT

Augustin Zegrean și Daniel Fenechiu sunt două dintre numele vechiculate în luna februarie, drept înlocuitoare ale lui Renate Weber, dacă aceasta va fi demisă din funcția de Avocat al Poporului. Printre numele vehiculate atunci a fost și Iulia Scântei.

VEZI ȘI: Demitere Renate Weber. Trei NUME vechiculate să-i ia locul. Fenechiu, către Zegrean: În mine aveți un fan 100%

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel