Barna îl lasă fără minister pe Grindă!
Data publicării:
Autor: Nicușor Halici
WhatsApp
Ion ”Grindă” Ștefan va pierde postul de ministru al Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei în favoarea lui Dan Barna, liderul USR dacă cele două partide vor forma guvern după 6 decembrie (Doamne ferește!).

Ca urmare PNL și USR duc lupte crâncene pentru posturile din guvernul anunțat deja de președintele Iohannis în care Ion Ștefan nu mai are loc. Este clar acum că primarii vrânceni nu vor primi de la Grindă nici un chior găurit cu tunul după alegerile din 6 decembrie pentru că NU va mai fi ministru. De la alții din PNL și USR nici atât! Singura lor șansă pentru proiectele destinate comunităților rămâne tot PSD!

Recenta întâlnire de la Vila Lac a președintelui Klaus Iohannis cu liderii PNL a clarificat multe dintre necunoscutele ce ar fi putut apărea DUPĂ alegerile parlamentare din 6 decembrie.  

Ion ”Grindă” Ștefan a fost lăsat pe afară și nu a fost poftit la întâlnirea respectivă motivul fiind acela că prietenul Iohannis i-a tras deja preșul de sub picioare. Liderii peneliști în frunte cu Orban s-au plâns președintelui Iohannis că USR cere tot mai multe și îi lasă fără obiectul muncii. În momentul respectiv președintele Iohannis le-a dat în cap lui Orban&co cu sondajele de opinie. Sondaje care spun că PNL în nici un caz nu poate face Guvern fără USR.

În condițiile date, Orban&co își iau plăcuța suedeză înapoi, dar cei care o dau sunt tocmai tovarășii lor de la USR. Doleanțele lui Barna ar fi Internele, Justiția și Finanțele. Bașca un post, despre care Barna vrea să fie singurul, de vicepremier. Partea nasoală pentru Ion Ștefan este că Barna poate fi singurul vicepremier doar din postura de ministru al Dezvoltării. Adică tocmai de pe scaunul ocupat în prezent de el. Nu știm dacă cele trei ministere de mai sus nu se pot schimba, dar postul de vicepremier pentru Dan Barna rămâne bătut în cuie ca o condiție pentru ca USR să bată palma cu PNL.

Surse din PNL spun că Ion Ștefan a convocat deja o întâlnire cu toți cei puși în funcție și le-a cerut să cotizeze, ca să mai scoată din pagubă mai ales că el a dat și din buzunar pentru partid. În încercarea de a clarifica lucrurile Orban i-a arătat și lui Ion „Grindă“ Ștefan sondajele de opinie pentru Vrancea, iar cifrele arată că PNL o va lua în goarnă rău de tot, unul dintre artizanii „succesului“ fiind tocmai actualul ministru al Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei. Lui Ion Ștefan i s-au reproșat toate tâmpeniile făcute și de care a aflat toată România, de la angajarea neamurilor la scena de mim de la Constanța.

Într-un final Grindă ar fi tăcut și a înghițit, dar tot a cerut ceva (el ar vrea ministerul de Interne pentru el sau Dancă). Partea mai urâtă pentru primarii vrânceni cărora Grindă le-a promis sacii cu bani pentru proiectele cu bani europeni este că pot șterge cu buretele tot ce le-a spus Ștefan. Indiferent că au fost promisiuni ori au fost șantajați cu scopul de a aduce voturi pentru PNL la alegerile din 6 decembrie. Să fie clar Ion Ștefan nu mai pupă încă un mandat de ministru al Dezvoltării, adică omul cu cheia de la pușculița Guvernului. Așa că avem un mesaj pentru toți primarii localităților vrâncene: Zoe fii bărbată și aruncă PNL acolo unde merită, la groapa cu gunoi. Ne vedem pe 6 decembrie!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel