Bărbatul pe trotinetă care înțepa femei în Capitală, prins. Margherita de la Clejani, una dintre victime. De ce era foarte ușor de găsit
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
FOTO: Pexels
FOTO: Pexels
Bărbatul pe trotinetă care zgâria, lovea și înțepa femei în Capitală a fost prins, joi seară, în comuna Vidra, din județul Ilfov.

Bărbatul a atacat tinerele în timp ce se deplasa pe o trotinetă electrică.

De ce era simplu de găsit acest agresor

Jurnalistul Val Vâlcu a explicat de ce este foarte simplu de găsit persoana în cauză. „Acele trotinete au GPS, deci proprietarul poate identifica imediat pe ce card au fost închiriate dispozitivele, la ce oră, pe ce stradă. Prin urmare, cercul de suspecți e extrem de restrâns”, a spus Val Vâlcu.

Bărbatul a fost găsit în comuna Vidra. „În urma activităților de investigare, desfășurate de polițiștii din Capitală, bărbatul a fost identificat și ulterior depistat în trafic, în comuna Vidra, județul Ilfov. Acesta a fost condus la sediul Serviciului Investigații Criminale, în vederea continuării procedurilor legale”, a transmis, joi seară, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București (DGPMB). Bărbatul ar avea 38 de ani.

Amintim că, la data de 17 august, în jurul orei 21:25, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 1 au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că o tânără ar fi fost zgâriată cu un obiect tăietor-înțepător de către un bărbat, care se afla în deplasare pe o trotinetă, pe o stradă din Sectorul 1. De asemenea, după aproximativ zece minute, polițiștii Serviciului de Poliție pentru Centrul Vechi au fost sesizați de o altă femeie despre faptul că a fost lovită cu un obiect tăietor-înțepător de către un bărbat care se afla în deplasare pe o trotinetă. La fața locului s-au deplasat, de urgență, polițiști din cadrul structurilor menționate, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, care au demarat verificările.

Viorica din Clejani, prima reacție după ce s-a spus că Margherita ar fi fost atacată pe stradă de un bărbat pe trotinetă

Viorica din Clejani a avut o primă reacție, în exclusivitate pentru Spectacola, după ce s-a spus că Margherita ar fi fost atacată în plină stradă. 

Contactată de reporterii Spectacola, Viorica din Clejani nu a confirmat dacă una dintre victime ar fi Margherita, însă a declarat, în lacrimi: „Au ajuns copiii să  fie omorâți pe stradă. Justiția lasă criminalii în libertate și s-au pus pe capul copiilor mei!” Mai multe, AICI!

Reguli pentru circulația cu trotinetele electrice


Amintim că Regulamentul de aplicare a Ordonanței de Urgență nr. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, a fost modificat, prin hotărâre, pentru reglementarea circulației cu trotinetele electrice. „Se reglementează în concret normele de conduită pentru conducătorii de trotinete electrice, similar conducătorilor de biciclete, precum și a condițiilor tehnice pentru trotinetele electrice similar celor prevăzute pentru biciclete”, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne.

Principalele reguli de circulație aplicabile conducătorilor de trotinete electrice constau în obligativitatea de a circula numai pe pista pentru bicicletă atunci când aceasta există, fiind interzisă circulația acestora pe trotuar. Trotinetele electrice trebuie conduse numai pe un singur rând atunci când circulă pe drumurile publice, iar conducătorii de trotinete electrice au obligația de a avea asupra lor actul de identitate.

De asemenea, este menționată interdicția conducătorilor de trotinete de a circula cu acestea atunci când se află sub influența alcoolului ori a substanțelor psihoactive sau de a circula cu trotinetele electrice atunci când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheață sau zăpadă, se mai arată în comunicat.

Totodată, este interzisă circulația cu trotineta electrică fără a menține contactul cu solul sau de a circula cu aceasta atunci când nu sunt respectate condițiile tehnice minime pe care trebuie să le îndeplinească. Spre deosebire de regulile stabilite pentru conducătorii de biciclete, în cazul trotinetelor electrice, schimbarea direcției de mers se face prin deplasarea conducătorilor pe lângă acestea. În ceea ce privește condițiile tehnice pentru trotinetele electrice, acestea trebuie să fie dotate cu un sistem adecvat, funcțional, de direcție, respectiv cu un dispozitiv de frânare eficace și să fie dotate cu sistem de avertizare sonoră, echipate, pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă, cu lumini și cu cel puțin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant. De asemenea, trotinetele electrice trebuie să fie echipate cu elemente sau dispozitive fluorescent-reflectorizante, amplasate pe roți, care, în mișcare, formează un cerc continuu.

Citește și...

Hoți de locuințe, surprinși în Otopeni, dar și în Cluj. Tot mai mulți indivizi cu fețele acoperite dau târcoale noaptea caselor oamenilor

Locuitorii din Otopeni sunt terorizați de o bandă de hoți care dă târcoale noaptea pe străzile din oraș, transmite Realitatea Plus. Mai mulți indivizi au fost surprinși în timp ce verificau portierele mașinilor sau chiar ușile de la casele oamenilor, în speranța că pe unele le vor găsi deschise.

În imaginile surprinse de camerele de supraveghere se vede că aceștia caută ceva de furat. Au fost cazuri în care hoții au intrat și în curțile oamenilor, sărind gardul sau forțând încuietorile porților. Indivizii încă nu au fost prinși, iar oamenii spun că nu se simt deloc în siguranță pentru că în Otopeni nu ar fi suficienți agenți de poliție. Oamenii legii au deschis un dosar penal pentru furt calificat, pentru tentativă de furt, dar și pentru violare de domiciliu și încearcă acum să dea de urma hoților. 

Și nu doar în Otopeni există astfel de probleme. Este panică și printre clujeni, după ce mai multe camere de supraveghere au surprins un hoț care dă târcoale caselor oamenilor. În imagini, se vede cum bărbatul se plimbă prin curți mai multe nopți la rând, ca să verifice, cel mai probabil, pe unde poate da spargerea. Acesta nu este deloc grăbit, poartă haine închise la culoare și o căciulă sau o glugă pe cap, ca să nu poată fi identificat. Citește continuarea știrii AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel