Bărbatul interogat pentru uciderea familiei al Hilli a fost eliberat. Un biciclist a fost omorât pentru că se afla acolo, dar fetițele minore au fost cruțate
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Familia al Hilli, ucisă/ foto SkyNews
Familia al Hilli, ucisă/ foto SkyNews
O întreagă familie a fost executată, dar și un biciclist, care doar se afla în zonă. În schimb, copiii familiei nu au fost văzuți sau au fost cruțați de asasini. 

Totul se întâmpla în 2012, când o familie britanică, de origine din Irak, a fost ucisă, în timp ce se afla într-o excursie. Tatăl, Saad al Hilli, în vârstă de 50 de ani, mama, Iqbal, în vârstă de 47 de ani, și soacra, Suhaila al Allaf, în vârstă de 74 de ani, au fost împușcați în 5 septembrie 2012, lângă Annecy, în Alpii Francezi. Saad al Hilli era inginer, născut în Irak. Soția sa era stomatolog. Cei trei au murit după ce mașina loc a fost ciuruită cu gloanțe. Un ciclist care se afla în zonă, în momentul crimei, francezul Sylvain Mollier, în vârstă de 45 de ani, a fost, de asemenea, ucis. Șapte gloanțe l-au nimerit pe francez. 

Două fetițe au fost martore ale crimei: Zeena și Zainab. Zeena avea doar patru ani, iar sora ei, Zainab, avea șapte ani. Ele au supraviețuit gloanțelor, fiind protejate de trupurile propriilor părinți. Cel mai probabil, atacatorii nu le-au văzut. Zeena nu i-a putut ajuta pe anchetatori, deoarece s-a ascuns sub picioarele mamei sale în timpul atacului, spunea Eric Maillaud, procuror la Annecy în 2012, conform SkyNews. Zainab a fost împușcată, în schimb, în umăr, fiind găsită în stare gravă, în afara mașinii, acolo unde au fost găsite și celelalte trei cadavre. 

25 de gloanțe au fost găsite în mașină. Toate victimele decedate aveau cel puțin trei gloanțe, dintre care cel puțin un glonț în cap. După nouă ani, nu a fost găsit niciun vinovat. În 2020, fiicele soților al Hilli au fost interogate din nou. Anchetatorii s-au întors și anul trecut la locul crimei, lângă Chevaline. Ipotezele pe care au mers anchetele au fost: posibilă legătură cu o bandă de ucigași din Paris; Saad al Hilli ar fi fost atacat din cauza slujbei de inginer; dispută pentru un testament al familiei. În ciuda teoriilor, nu a fost stabilit niciun motiv precis. O dispută locală a fost considerată cea mai probabilă variantă și familia ar fi fost pur și simplu prinsă în mijlocul ei.

Miercuri, un bărbat a fost interogat

Miercuri, un bărbat a fost reținut, în această anchetă. El a fost însă rapid eliberat și exclus de pe lista suspecților, au spus anchetatorii. Procurorul din Annecy a precizat, într-o declarație, că ”Nu au fost aduse acuzații împotriva persoanei care a fost audiată. Explicația dată și verificările făcute ne permit să excludem participarea lui la fapte. Ancheta continuă”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel