Bărbatul care și-a dat foc în fața tribunalului unde a avut loc procesul lui Trump a murit
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Un bărbat care și-a dat foc în fața tribunalului din New York, unde a fost judecat președintele american Donald Trump, a murit.    

Maxwell Azzarello a fost "declarat decedat de către personalul spitalului", a spus poliția pentru NBC News într-un apel telefonic sâmbătă dimineață.

Nu a fost precizată ora exactă a decesului.

Maxwell Azzarello, în vârstă de 30 de ani, din St Augustine, Florida, a aruncat în aer broșuri cu teorii ale conspirației înainte de a-și da foc într-o zonă de protest desemnată pentru manifestanții pro și anti-Trump, vineri.

Poliția a declarat că el a intrat în Collect Pond Park, peste drum de tribunal, în jurul orei 13:30, ora locală.

El a scos din geanta sa o canistră care conținea lichid inflamabil, apoi s-a stropit cu acesta și și-a dat foc, declară poliția.

Ofițerii și civilii au alergat în zona protestului și au încercat să stingă flăcările folosind haine și extinctoare.

Comisarul pentru pompieri din New York, Laura Kavanagh, a declarat reporterilor că Azzarello a fost transportat la unitatea de arsuri de la Weill Cornell Medical Centre, unde a fost descris ca fiind în viață, dar în stare critică.

Patru ofițeri de poliție din cadrul NYPD au suferit răni minore din cauza expunerii la foc, au precizat autoritățile.

"Broșurile par a fi de propagandă, aproape de tipul unei teorii a conspirației"

Șeful detectivilor din cadrul poliției din New York, Joseph Kenny, a declarat reporterilor: "Broșurile par a fi de propagandă, aproape de tipul unei teorii a conspirației. Unele informații cu privire la o schemă Ponzi și la faptul că unele dintre institutele noastre educaționale locale sunt fațade ale mafiei. Așadar, este vorba de o mică teorie a conspirației."

Incendiul a izbucnit după ce selecția juriului pentru procesul lui Trump privind banii tăinuiți s-a încheiat cu 12 persoane, și șase alternative, alese pentru a decide dacă fostul președinte al SUA a acoperit plățile către femeile care au susținut că au avut relații cu el.

Campania lui Trump a publicat vineri după-amiază o declarație în care a transmis "condoleanțe martorilor traumatizați" după incendiu.

Joseph Kenny a declarat că Maxwell Azzarello, bărbatul ce s-a autoincendiat, s-a născut în 1987 și a sosit la New York la începutul săptămânii, potrivit NBC.

El a precizat că poliția a luat legătura cu membrii familiei sale după incident, dar că aceștia nu știau că se afla în oraș.

Poliția a declarat că nu crede că bărbatul viza o anumită persoană sau grup, conform Sky News.

CITEȘTE ȘI: Un bărbat și-a dat foc în fața tribunalului din New York, unde are loc procesul lui Trump: "Văd o ființă umană complet carbonizată"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel