Bărbatul care l-a stropit pe George Simion cu cerneală: Au fost mesaje care m-au determinat să fac acest pas / Fără poliție, aș fi fost linșat
Autor: Andrada Oana | Publicat pe: 26 ian 2022, 11:41
WhatsApp
Foto: Capturi video Facebook George Simion. Colaj DC News
Foto: Capturi video Facebook George Simion. Colaj DC News
Bărbatul care l-a stropit pe George Simion cu cerneală la manifestațiile de la Iași, de Mica Unire, a făcut câteva precizări. "Au fost mesaje care m-au determinat să fac acest pas", a spus el, menționând că, după gestul său, "dacă poliţia nu ar fi intervenit, aș fi fost linșat".

Bărbatul care l-a stropit cu cerneală pe liderul AUR, George Simion, are 32 de ani și lucrează ca inginer într-o companie multinațională. 

A venit în Piața Unirii din Iași cu cerneala la el, dar "nu am vrut neapărat să o utilizez." "Acest lucru s-a întâmplat după discurs.", a declarat tânărul, făcând referire la faptul că era deranjat de "mesajele populiste și ura" pe care George Simion le promova. "Au fost mesaje care m-au determinat să fac acest pas.", a adăugat el.

Bărbatul a ținut, de asemenea, să respingă orice asociere cu George Simion, cu AUR sau cu orice alt partid politic. "Nu am nicio înţelegere cu George Simion, nu am nicio legătură cu AUR sau cu el. Dimpotrivă, am idei bine întărite şi nu sunt de acord cu modul în care ei se manifestă. Nu sunt înscris în niciun partid.", a mai declarat el, printre altele, pentru ziaruldeiasi.ro.

"Am fost lovit în cap și în coaste, mi-au tras masca, mi-au dat jos blugii"

Ce s-a întâmplat după ce l-a stropit pe George Simion cu cerneală? "Am încercat să plec de acolo, moment în care am fost pus la pământ şi lovit de mai multe persoane, aceste persoane fiind bineînţeles din grupul AUR. Din câte am înţeles de la Poliţie, de la audieri, acele persoane erau din Bucureşti. Am fost lovit în cap şi în coaste, mi-au tras masca, mi-au dat jos blugii, moment în care eu am cerut ajutorul Poliţiei. Poliţia m-a ajutat şi m-a scos din mulţimea respectivă; dacă nu ceream ajutorul Poliţiei, iar dacă poliţiştii nu ar fi intervenit, cu siguranţă acei indivizi mă lăsau la pământ şi m-ar fi linşat. Aveau o agresivitate ieşită din comun.", a povestit bărbatul pentru sursa citată.

Totuși, nu a depus plângere împotriva celor care l-au agresat pentru că nu vrea "să-și complice viața". El a catalogat AUR drept un partid extremist, iar replica lui George Simion, contactat de Ziarul de Iași, a fost "asta este o gândire tipic useristă, şi înţeleg că au fost manipulaţi de propaganda marxisto-globalistă".

Bărbatul a fost interogat și ulterior, a primit o amendă contravențională care i se pare "corectă".

"I-aș spune lui George Simion că nu suntem uşor de manipulat aşa cum crede el"

Îi pare rău doar pentru situația creată după incident: "Sincer, îmi pare rău la ceea ce s-a ajuns, la ceea ce s-a difuzat la TV şi în mass-media. În primul rând, mi-am pus familia, prietenii în nişte situaţii neplăcute. Dacă m-aş mai fi gândit că ar putea să se ajungă aici, probabil nu m-aş fi complicat cu această acţiune."

"I-aş spune (n.red. lui George Simion) că nu suntem uşor de manipulat aşa cum crede el. Consider că acest gest a fost o lecţie din partea poporului, din partea oamenilor care reprezintă aceleaşi principii ca şi mine. Simion mi se pare lipsit de principii. Am nişte principii pe care George Simion încearcă să le calce în picioare, manipulează societatea în direcţia în care vrea numai el. Încearcă să facă propria lui ideologie, nu ştiu cum să spun exact.", a adăugat bărbatul.

Reacția lui George Simion 

"E bine să fim judecaţi după fapte, nu după vorbe. Iar ce spune el şi soţia lui, faptul că fac circ, ei care au aruncat cu cerneală într-un lider de partid... Asta este o gândire tipic useristă, şi înţeleg că au fost manipulaţi de propaganda marxisto-globalistă. Le puteţi oferi dvs. numărul meu şi, dacă se vor gândi să-şi ceară scuze pentru gestul reprobabil pe care l-au făcut, voi lua în considerare că trebuie să-i iert, pentru că nu ştiu dacă merită să ajungă acest om pentru acest gest în închisoare.", a declarat George Simion, contactat de sursa citată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?