Bărbatul care l-a împuşcat pe premierul slovac Robert Fico a fost arestat preventiv
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
FOTO: Reuters Marketplace
FOTO: Reuters Marketplace
Juraj Cintula, bărbatul acuzat de tentativă de asasinare asupra prim-ministrului slovac Robert Fico, a fost plasat în arest preventiv. 

Un procuror al Parchetului General a cerut ca Juraj Cintula să fie menţinut în custodie, existând "posibilitatea unei evadări şi riscul ca acesta să îşi continui activitatea criminală". 

Judecătorul a aprobat solicitarea procuratorii, astfel că Cintula este acum în arest preventiv. 

Juraj Cintula, un bărbat în vârstă de 71 de ani, l-a împuşcat şi rănit grav miercuri, în oraşul Handlova, pe premierul Robert Fico. Politicianul este acum spitalizat la Banska Bystrica şi se află în stare stabilă, dar gravă, scrie Agerpres. 

"Intervenţia chirurgicală de ieri, care a durat două ore, a contribuit la un pronostic pozitiv privind starea de sănătate a premierului" Robert Fico, a declarat Zuzana Dolinkova, ministrul slovac al sănătăţii, în faţa jurnaliştilor. "Starea de sănătate a prim-ministrului este stabilă, însă rămâne gravă", a adăugat ea.

"Dacă împuşcătura ar fi nimerit cu câţiva centimetri mai sus, ea ar fi atins ficatul prim-ministrului", a declarat la rândul său ministrul de interne slovac Matus Sutaj Estok, la canalul de ştiri TA3.

Ministrul apărării şi vicepremierul Robert Kalinak, cel mai apropiat aliat politic al lui Fico, a spus că prim-ministrul este conştient. "Nu cred că el poate fi transportat la Bratislava în următoarele zile, pentru că starea lui este în continuare una gravă", a declarat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel