Bărbatul care a evadat din București, prins la Oradea. Un cetățean l-a recunoscut și a apelat 112
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Pixabay
FOTO: Pixabay
Bărbatul care a evadat marți, din fața unei clinici din București, a fost prins la Oradea.

UPDATE: ”Vă comunicăm faptul că deținutul MESZAROS ZSOMBOR, în vârstă de 34 de ani, condamnat definitiv la 18 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de omor, clasificat în regim de maxima siguranta a fost capturat în dimineața zilei de azi, 10.04.2024, pe raza municipiului Oradea, de către un echipaj al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor. Acesta
va fi reîncarcerat în sistemul penitenciar.

În legătură cu fapta săvârșită, administrația Penitenciarului-Spital București-Rahova a informat judecătorul de supraveghere a privării de libertate, fiind totodată sesizat și Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 București.

De asemenea, în ceea ce privește persoana condamnată, se va declanșa procedura disciplinară și, în funcție de rezultatele acesteia, se vor dispune măsurile legale.

Reiterăm faptul că părăsirea fără autorizare a mijloacelor de transport este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la șase luni la trei ani”, a transmis Administrația Națională a Peitenciarelor întrun comunicat de presă.

Totodată, conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor și cea a Penitenciarului Spital București-Rahova a ținut să mulțumească, pentu sprijinul acordat în prinderea evadatului, tuturor structurilor Ministerului Afacerilor Interne, Politiei Locale, reprezentanților mass-media, colegilor din penitenciarele din regiunea Bucuresti-Ilfov si Penitenciarele Margineni, Ploiesti, Oradea si Satu Mare, precum și cetățenilor care au oferit informații ce au condus la capturarea deținutului.

Știre inițială

Bărbatul condamnat pentru crimă și care a evadat în timp ce era transferat de la Penitenciarul Rahova la o clinică medicală a fost reținut, noaptea trecută, transmite IPJ Bihor.

”La data 10 aprilie a.c., în jurul orei 04.50, pe strada Ogorului din municipiul Oradea, județul Bihor, polițiștii Biroului de Ordine Publică și cei ai Biroului Rutier Oradea din cadrul Poliției Municipiului Oradea, împreună cu luptătorii Serviciului pentru Acțiuni  Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au depistat un bărbat de 33 de ani, din județul Satu Mare, urmărit național.

Acesta fusese încarcerat în cadrul Penitenciarului București Rahova, iar la data de 9 aprilie a.c., în timp ce se afla sub escortă, la o clinică din București, în vederea unui consult medical, a deschis ușa ambulanței, care se afla staționată în apropierea clinicii și a fugit”, a transmis, miercuri, IPJ Bihor.

Evadatul, identificat de un cetățean

Potrivit sursei menționate, bărbatul evadat a fost identificat de un cetățean care a apelat S.N.U.A.U 112.

Menționăm că, la depistarea persoanei urmărite, și-a adus aportul un cetățean, care a recunoscut-o după semnalmentele prezentate în mass-media și a apelat S.N.U.A.U. 112, oferind indicii utile, care au fost exploatate cu eficiență de polițiștii din Bihor, bărbatul fiind identificat și prins la scurt timp. Poliția din Bihor îi mulțumește pe această cale cetățeanului, pentru spiritul civic demonstrat”, au mai precizat reprezentanții IPJ Bihor.

Reamintim că bărbatul care a evadat marți, din fața unei clinici din București fusese dat în urmărire națională și consemn la frontieră.

Citește și: Cum a scăpat, de fapt, criminalul închis la Rahova. Dorobanțu (FSANP): A evadat ca-n filme! Este de bezna minții 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel