Data publicării:

Bărbat reținut după ce a fost prins cu ketamină și a încercat să mituiască un jandarm cu 250 de euro

Autor: Liana Ganea | Categorie: Stiri
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Un individ a fost reținut de procurorii DIICOT după ce s-a presupus că a încercat să ofere mită unui jandarm care l-a descoperit în posesia de ketamină, pe care intenționa să o comercializeze.

Potrivit unui comunicat emis de DIICOT și transmis luni către Agerpres, procurorii din Structura Centrală au dispus reținerea pentru 24 de ore a unei persoane cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și dare de mită.

Potrivit comunicatului, "s-a reținut că, duminică, inculpatul a fost depistat de către un echipaj de jandarmi din cadrul Direcției Generale de Jandarmerie a Municipiului București deținând, fără drept, o cantitate de drog de risc (ketamină), în vederea comercializării. Pentru a nu i se întocmi proces verbal de depistare privind săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc, inculpatul a oferit unuia dintre jandarmi sumele de 1.730 lei, respectiv 250 euro, cu titlu de mită, însă ofițerul a sesizat Direcția Generală Anticorupție, realizându-se prinderea în flagrant", precizează procurorii.

În cursul zilei de luni, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București a fost sesizat cu propunerea de arestare preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

Nu e la prima abatere

Jandarmeria Capitalei a informat că bărbatul, care ar avea și alte dosare pe rol pentru fapte similare, făcea parte dintr-un grup de persoane depistate în apropierea unui club din Sectorul 4 al Capitalei, manifestând un comportament similar celor care au consumat substanțe interzise.

Potrivit comunicatului Jandarmeriei, în dimineața zilei de 24 septembrie, jandarmii bucureșteni, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu în zona centrală a Capitalei - Sector 4, au observat mai multe persoane în apropierea unui club cu muzică electronică manifestând un comportament similar persoanelor consumatoare de substanțe interzise. În urma acțiunii și a controalelor corporale efectuate asupra a 11 persoane, au fost găsite mai multe tipuri de substanțe interzise. Trei femei și opt bărbați, cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, au fost implicați în aceste incidente. Tuturor acestora li s-au întocmit actele de sesizare a organelor de urmărire penală conform prevederilor Legii 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri, cu modificările și completările ulterioare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel