Bărbat obligat să-şi plătească fosta soţie pentru că a făcut curat și de mâncare pe timpul căsătoriei
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Aşa ceva mai rar! O instanță de divorțuri din China l-a obligat pe un bărbat să-și despăgubească fosta soție pentru toate treburile casnice și pentru că a avut grijă de copil în timpul căsniciei lor care a durat şapte ani.

Bărbatul, Tan, a fost obligat să-i plătească fostei soții, Wang, 30.000 de yuani (adică 4.490 de dolari) de către un tribunal din orașul Suzhou, potrivit Insider, care citează presa chineză. În timpul căsătoriei, Wang a fost casnică și a avut grijă de casă și de fiul cuplului, în timp ce Tan a lucrat cu normă întreagă. „Wang s-a ocupat de toate treburile casnice, inclusiv spălatul rufelor, gătit, îngrijirea copilului și cumpărături, așa că ea a cerut ca fostul soț să-i plătească despăgubiri. Tan nu a recunoscut importanța treburilor casnice și a considerat că ea nu a contribuit din punct de vedere financiar”, se spune într-un document al instanței. Situaţia hilară a fost preluată de presa internaţională iar articolele s-au răspândit peste tot în social media.

„Wang s-a ocupat de toate treburile casnice, inclusiv spălatul rufelor, gătit, îngrijirea copilului și cumpărături, așa că ea a cerut ca fostul soț să-i plătească despăgubiri. Tan nu a recunoscut importanța treburilor casnice și a considerat că ea nu a contribuit din punct de vedere financiar”, se spune într-un document al instanței. Cazul a stârnit o dezbatere înfocată pe rețelele sociale, iar cei mai mulți sunt depărere că efortul femeii a fost subapreciat, iar valoarea compensației este prea mică. Pe platforma Weibo, hashtag-ul „gospodina cu normă întreagă compensată cu 30.000 pentru treburile casnice” a fost vizualizat de peste 230 de milioane de ori.

„Dacă ai angaja o bonă, 30.000 de yuani nu ar ajunge nici măcar pentru un an”, a comentat un utilizator Weibo.

„Ceea ce am învățat din asta este că femeile chiar ar trebui să aibă mai multă grijă de ele, să nu facă treburile casnice gratis. Obligă-l și pe bărbat să facă ceva", a scris o altă persoană.

Nu este prima dată când un tribunal chinez îl obligă pe un bărbat să-și despăgubească partenera pentru treburile casnice. În februarie anul trecut, un tribunal din Beijing l-a condambat pe un bărbat să-i plătească fostei soții 50.000 de yuani (7.479,21 dolari) pentru cinci ani de muncă în casă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel