Data actualizării:
Data publicării:

Bărbat din Arad, prins după ce a împușcat un cerb din maşină. Turist, acuzat că a rupt cornul unui căprior de la Zoo Hunedoara

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Bărbat din Arad, prins după ce a împușcat un cerb din maşină. Turist, acuzat că a rupt cornul unui căprior de la Zoo Hunedoara / Foto: Pixabay
Bărbat din Arad, prins după ce a împușcat un cerb din maşină. Turist, acuzat că a rupt cornul unui căprior de la Zoo Hunedoara / Foto: Pixabay

Un bărbat din Arad a fost prins după ce a împușcat un cerb din maşină, iar un turist este acuzat că a rupt cornul unui căprior de la Zoo Hunedoara. 

Un bărbat din Arad, a fost prins după ce a tras patru focuri de armă din mașină în direcția unor animale sălbatice și a împușcat un cerb, scrie Realitatea.net. Potrivit IPJ Arad, polițiștii l-au depistat în zona localității Corbești-Roșia Nouă, pe bărbatul de 32 de ani din Gurahonț.

În urma controlului efectuat, oamenii legii au găsit în mașina bărbatului 20 de cartușe calibrul 30.06, un aparat termic de vedere pe timp de noapte și elemente din componența unei lunete.

Acesta a fost reținut pentru 24 de ore pentru braconaj cinegetic, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și uz de armă fără drept. El a fost prezentat magistraților Judecătoriei Lipova, care au dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Un turist este acuzat că a smuls cornul unui căprior și l-a luat ca trofeu

Un alt bărbat, tot de 32 de ani, este acuzat de un angajat de la Grădina Zoologică din Hunedoara că ar fi smuls cornul unui căprior aflat în țarc pentru a-l lua ca trofeu, potrivit Digi24. Scena ar fi fost surprinsă de mai multe persoane care au alertat autoritățile. La fața locului au ajuns mai multe echipaje de poliție și l-au identificat pe bărbatul în vârstă de 32 de ani, care avea asupra sa cornul animalului aflat în țarc.

Acesta ar fi declarat că nu a smuls cornul căpriorul ci că animalul l-a rupt singur în gardul de protecție, iar mai apoi angajatul de la grădina zoologică i-a atras atenția și de aceea a avut un comportament violent. Acum, oamenii legii pun cap la cap aceste informații pentru a vedea în ce măsură îl pot sancționa contravențional pe turist.

Imagini rare cu un CERB în perioada boncănitului, surprinse într-o pădure din Caraș-Severin

 

Un cerb de mari dimensiuni a fost surprins în perioada boncănitului într-o pădure din Caraș-Severin. Imaginile au fost făcute publice de Romsilva.

"Un cerb superb în perioada boncănitului într-o pădure administrată de Ocolul Silvic Teregova din cadrul Direcției Silvice Caraș - Severin.  Vă recomandăm să vizionați clipul cu sunetul pornit! Imaginile extraordinare au fost filmate de colegul nostru Petru Stoicănescu în timpul unei acțiuni de monitorizare.

Ce este perioada boncănitului

Perioada de împerechere, boncănitul cerbilor, debutează în septembrie și se încheie în prima jumătate a lunii octombrie, în funcție de climă și altitudine. În această perioadă, a împerecherii, cerbii se luptă, folosindu-și coarnele dezvoltate, pentru supremația asupra cârdurilor de ciute.

Cerbii își anunță prezența în timpul boncănitului prin mugete puternice prin care încearcă să-și intimideze adversarii, intensitatea mugetelor fiind și un indiciu al poziției masculului în ierarhie. Cerbul este animal erbivor adaptat zonelor montane, dar poate fi regăsit și în zonele de deal, iar în ultimele decenii a fost reintrodus și în zonele de câmpie.

Pădurile administrate de Ocolul Silvic Teregova asigură faunei condiții bune de liniște, hrană și adăpost, necesare unui habitat sănătos. Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva administrează, prin Romsilva - Direcția Silvica Caras-Severin, aproape 350.000 de hectare  păduri, prin intermediul a 17 ocoale silvice. Din acestea, 24.685 de hectare sunt administrate de Ocolul Silvic Teregova.", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Romsilva. Vezi video AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel