Bărbat din Alba, găsit mort pe câmp după ce ar fi fost atacat de un TAUR
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Bărbat din Alba, găsit mort pe câmp după ce ar fi fost atacat de un TAUR / Foto: Pixabay
Bărbat din Alba, găsit mort pe câmp după ce ar fi fost atacat de un TAUR / Foto: Pixabay
Un bărbat dintr-o comună din alba a fost găsit decedat pe un câmp după ce ar fi fost atacat de un taur.

Un bărbat de 63 de ani, din localitatea Bia, comuna Șona, a fost găsit decedat, în cursul zilei de joi, 07 octombrie, pe un câmp de pe raza localității, scrie Ziarul Unirea. Pe corpul acestuia au fost găsite mai multe leziuni.

În urma cercetărilor efectuate și a concluziilor medico – legale, rezultă că bărbatul ar fi fost atacat de taurul pe care îl îngrijea în gospodăria sa, în cauză neexistând suspiciuni cu privire la cauza morții. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

Care este diferența dintre un bou și un taur

Termenii de bou și de taur definesc ambele masculi din aceeași specie de animale, mai exact sunt bovine masculine – Bos taurus taurus. Diferența dintre un bou și un taur este dată în primul rând de rolul pe care aceste animale îl primesc într-o gospodărie sau fermă – taurul este folosit pentru reproducție, boul este ținut pentru muncile câmpului, trasul căruțelor sau al utilajelor agricole.

Un bou este castrat după vârsta de 10 luni și este folosit la muncile din gospodărie, precum și în cele de la câmp, potrivit agrointel.ro. Animalul este castrat pentru a i se înfrâna apetitul sexual și pentru a deveni mai docil. La bou, coarnele rămân intacte, fiind un element distinct față de taur.

BOU, boi, s. m. 1. Taur castrat, folosit ca animal de tracțiune și mai ales pentru carne (Bos taurus).

Taurul, însă, nu este castrat și este folosit exclusiv pentru reproducere. Acestuia i se taie coarnele pentru a reduce riscurile când acesta devine agresiv. În prezent, tot mai multe ferme de bovine optează pentru inseminarea artificială. Drept urmare, medicii veterinari recomandă castrarea masculilor, fiindcă dacă nu sunt sterilizați, după vârsta de un an, aceștia pot dezvolta un temperament periculos și sunt greu de controlat.

TÁURtauri, s. m. 1. Mascul necastrat din specia taurinelor, cu capul mare, pielea groasă, părul de pe frunte lung și adesea creț; buhai (Bos taurus). 

Așadar, principala diferență bou și taur este rolul lor în gospodărie. Ei sunt din aceeași rasă și aceeași specie: Bos primigenius. Oamenii au preferat însă să îi denumească diferit, după ce le-au stabilit rolurile.

În rândul bovinelor mai există doi termeni des folosiți. Steer, care este masculul tânăr castrat. Acesta e sterilizat înainte de a ajunge la maturitate sexuală și de obicei sunt crescuți pentru carne, scrie agromedia.ro. Heifer, adică femele tinere, fertile, dar care încă nu au fost gestante. De obicei au între unul și doi ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel