Data actualizării:
Data publicării:

Bărbat de 84 de ani, găsit carbonizat în propriul apartament, în Târgu Mureș

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Freepik @stockgiu
FOTO: Freepik @stockgiu
Un bătrân a fost găsit carbonizat într-un apartament din Târgu Mureș, unde a fost semnalizat un incendiu. A fost deschis dosar penal.

Un bărbat în vârstă de 84 de ani a fost găsit, sâmbătă, carbonizat într-un apartament situat pe strada Violetelor din Târgu Mureş, în urma unei intervenţii a pompierilor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Horea Mureş la un incendiu semnalat la Dispeceratul 112, scrie Agerpres. 

”La data de 17 februarie, în jurul orei 12,00, Poliţia municipiului Târgu Mureş a fost sesizată, printr-un apel la 112, cu privire la un incendiu care se manifestă la un apartament, de pe strada Violetelor. La faţa locului au intervenit echipajele din cadru ISU Mureş, focul fiind lichidat fără a se propaga la nivelul altor locuinţe.

La respectiva locaţie, poliţiştii au descoperit trupul carbonizat al unei persoane, identificat ca fiind locatarul acesteia, un bărbat de 84 de ani. Echipajele de specialitate au constatat faptul că nu mai prezintă semne vitale, fiind declarat decesul. Cadavrul urmează a fi preluat şi transportat la Institutul de Medicină Legală Târgu Mureş, în vederea efectuării necropsiei”, a arătat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş, într-un comunicat de presă.

Dosar penal pentru distrugere din culpă și ucidere din culpă

În cauză a fost deschis un dosar penal pentru distrugere din culpă şi ucidere din culpă, pentru stabilirea cu exactitate a tuturor circumstanţelor în care s-a produs incidentul.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Horea Mureş a intervenit la locul incendiului cu două autospeciale de stingere, o autoscară mecanică de lucru şi salvare de la înălţimi, o autospecială de primă intervenţie şi comanda şi două ambulanţe SMURD, dintre care una cu medic din cadrul Detaşamentului Târgu Mureş.

Incendiul s-a manifestat cu degajări de fum în interiorul apartamentului, fiind localizat la scurt timp după sosirea echipajelor la faţa locului.

”Situaţia de urgenţă nu a impus evacuarea locatarilor din blocul de locuit. (...) În urma recunoaşterii efectuate de către echipaje, în interiorul locuinţei a fost identificată o victimă carbonizată”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Mureş, locotenent Alexandra Căluşeri.

Citește și: Incendiu puternic în Cluj. O hală a fost cuprinsă de flăcări

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel