Bărbat căzut într-un pârâu, salvat de un medic aflat întâmplător în zonă. Elicopterul SMURD a intervenit
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Elicopterul SMURD a transportat victima la un spital din Cluj. Foto: ISU Bistrița-Năsăud.
Elicopterul SMURD a transportat victima la un spital din Cluj. Foto: ISU Bistrița-Năsăud.
Un bărbat a fost salvat din apa înghețată a unui pârâu de un medic care trecea întâmplător prin zonă. După ce a fost resuscitat, bărbatul a fost transferat cu elicopterul la un spital din Cluj. 

Un bărbat în vârstă de aproximativ 40 de ani a căzut într-un pârâu în zona Izvorul Zânelor, localitatea Mița, județul Bistrița-Năsăud. Victima a fost scoasa din apă inconștientă. 

”Bărbatul în vârstă de 41 de ani a fost găsit în stop cardio respirator în apă. Din fericire, intervenția prompta a medicului (aflat în zonă, în timpul liber) a fost vitală. Acesta a reușit, în urma manevrelor aplicate sa scoată bărbatul din stop cardio respirator, după câteva minute de aplicare a protocolului”, au anunțat reprezentanții ISU. 

Echipajul de terapie intensiva mobila SMURD a preluat pacientul conștient, cooperant, în stare de hipotermie. Bărbatul a fost stabilizat și pregătit pentru a fi transportat pe calea aerului de către echipajul care încadrează elicopterul SMURD la o clinică de specialitate din municipiul Cluj-Napoca.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel