Bărbat bănuit că ar fi participat la execuţii în Siria, arestat în Ungaria
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Statul Islamic
Statul Islamic
Un sirian suspectat că ar fi membru al Statului Islamic a fost arestat în Ungaria. Acesta ar fi fost implicat în execuţii în Siria.

Un sirian de 27 de ani, suspectat că ar fi membru al organizaţiei jihadiste Stat Islamic şi că ar fi fost implicat în execuţii în Siria, a fost arestat în Ungaria, a anunţat vineri parchetul din Budapesta, citat de AFP. Bărbatul, care a primit în Grecia statutul de refugiat, "a fost membru al organizaţiei Stat Islamic din 2016", potrivit unui comunicat al parchetului. Potrivit aceleiaşi surse, el este suspectat că a participat la asasinarea a 20 de membri ai aceleiaşi familii în oraşul sirian Homs în 2016. Victimele au fost decapitate pentru că au refuzat să se alăture SI, a precizat parchetul. 

Suspectat că a luat parte la execuţii



"Există motive rezonabile să credem că bărbatul a luat parte personal la această execuţie", potrivit parchetului ungar, care precizează că lucrează la acest dosar împreună cu anchetatorii belgieni. 

Suspectul se afla în Ungaria de mai multe luni. El a fost arestat prima dată pe aeroportul din Budapesta în decembrie 2018 împreună cu o femeie, întrucât amândoi erau în posesia unor acte false de identitate. După această arestare, el a fost condamnat de justiţia ungară pentru trafic de persoane şi alte infracţiuni care au atras o interdicţie de şedere în Ungaria. Suspectul era în aşteptarea unei decizii de expulzare din Ungaria când a fost arestat vineri în urma unei anchete europene, potrivit parchetului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel