Bărbat atacat de urs în județul Bistrița-Năsăud, transportat la spital cu multiple leziuni
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
A fost transportat la spital un bărbat care a fost atacat de un urs.

Un bărbat a fost atacat de urs luni după-masa, în extravilanul localităţii Sântioana din judeţul Bistriţa-Năsăud.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Bistriţa, Camelia Strungari, a declarat că bărbatul a fost transportat la spital cu multiple leziuni la nivelul toracelui şi al picioarelor, dar este stabil hemodinamic şi respirator.

„Bărbatul de 43 ani, atacat astăzi de urs pe raza localităţii Sântioana, este în curs de investigaţii în Unitatea de Primire a Urgenţelor-SMURD din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Bistriţa. Pacientul este stabil hemodinamic şi respirator, conştient, cooperant şi prezintă multiple leziuni la nivelul toracelui şi membrelor inferioare. Va rămâne internat la Secţia Chirurgie generală pentru supraveghere şi tratament de specialitate”, a transmis reprezentanta SCJU.

Primarul comunei Mărişelu, Horea Petruţ, a precizat pentru Agerpres că bărbatul rănit este un localnic din Sântioana care, din primele informaţii, ar fi mers să îşi îngrădească un teren agricol cu gard electric, moment în care a fost atacat de o ursoaică cu doi pui.

Program anulat din cauza unui urs

Programul Weekenduri la Măgura a fost anulat după ce în incinta Muzeului în aer liber Tabăra Măgura a fost semnalată prezenţa unui urs, anunță Muzeul Judeţean Buzău. Programul este o iniţiativă prin care tinerii puteau participa la ateliere de creaţie şi activităţi sportive alături de specialişti în Tabăra de Sculptură Măgura.

În anul 2024, în cadrul programului a fost organizată o singură întâlnire, pe 13 iulie, la care au participat peste 300 de copii şi părinţi. Următoarele ediţii, care ar fi trebuit organizate în zilele de 27 iulie, 10 august şi 24 august, au fost anulate.

„Programul Weekenduri la Măgura, iniţiat în anul 2020, va fi anulat în acest an, deşi fusese reluat în condiţii foarte bune, cu o prezenţă masivă din partea iubitorilor de natură şi artă. Acest lucru se întâmplă ca urmare a faptului că agenţii de securitate, care efectuează serviciul de pază la Muzeul în aer liber Tabăra Măgura, au semnalat prezenţa unui urs în această zonă. Prin urmare, Muzeul Judeţean Buzău anunţă suspendarea programului Weekenduri la Măgura, ediţia 2024, şi îi îndeamnă pe vizitatorii acestui obiectiv să fie prudenţi!”, a transmis instituţia.

Citește în continuare aici: Buzău: Programul Weekenduri la Măgura, anulat din cauza ursului: Este o premieră pentru această zonă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel