Tentativă de asasinare a lui Volodimir Zelenski. Un bărbat a fost arestat în Polonia
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Ar fi fost dejucat un complot de asasinare a preşedintelui Volodimir Zelenski.   

Un individ suspectat că a menținut legături cu serviciile de spionaj ruse și că le-a furnizat asistență în pregătirea unui posibil atentat împotriva președintelui ucrainean Volodimir Zelenski a fost reținut în Polonia.

Cetăţeanul polonez, identificat doar cu numele Pawel K., avea ca misiune "colectarea şi furnizarea de informaţii către serviciile de informaţii militare ale Federaţiei Ruse (...), inclusiv să ajute serviciile secrete ruse să organizeze o eventuală tentativă de asasinare a unui şef de stat străin, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski", susține un comunicat al parchetului polonez.

Bărbatul s-ar fi oferit să ajute serviciile speciale ruse

Pawel K. a afirmat că este "gata să acţioneze în numele serviciilor de informaţii militare ale Federaţiei Ruse şi a stabilit contacte cu cetăţeni ai Federaţiei Ruse implicaţi direct în războiul din Ucraina", se arată în comunicat.

Biroul procurorului general al Ucrainei a transmis notificarea activităţilor lui Pawel K la Varşovia, permiţând apoi obţinerea de "probe esenţiale", notează Agerpres.

El ar putea fi condamnat la până la opt ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat. Suspectul se află în arest, iar ancheta este în curs de desfășurare, conform BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel