Bărbații, mai atractivi după o masă picantă
Data publicării:
Autor: Dana Lascu
WhatsApp
Un restaurant mexican sau indian nu este, poate, prima opțiune atunci când vrei să inviți o doamnă/domnișoară la prima întâlnire. Dar cercetările sugerează că mâncărurile picante ar putea să vă sporească șansele de a vă găsi perechea.

Oamenii de știință de la St Cloud State University, Minnesota, SUA, au descoperit că femeile sunt mai atrase de bărbați și sunt mult mai dispuse să se implice într-o relație după ce au mâncat alimente picante. Studiul arată că femeile care au consumat mâncăruri picante îi găsesc pe bărbații din fața lor cu o cincime mai atractivi.

Folosim aceleași cuvinte care definesc mâncărurile picante

Cercetătorii spun că motivul ar fi acela că atunci când femeile vorbesc despre bărbații față de care se simt atrase folosesc cuvinte precum „fierbinte" („hot"), ceea ce le face, în subconștient, să fie mai receptive la farmecele partenerului și mai dispuse să se implice într-o relație romantică.

Interesant e că dulciurile au efect exact contrar, spun cercetătorii, care cred că de vină e această conexiune involuntră la nivelul creierului.
Jenni Miska, cercetător principal, care a publicat concluziile în junrlaul Psi Chi, spune că de vină e un mecanism care permite senzațiilor să afecteze gândurile. Practic, „am descoperit că o aromă picantă poate spori interesul romantic, precum și gradul de atractivitate fizică", a explicat aceasta.

„Asta susține afirmația că experiențele senzoriale, în acest caz gustul, pot influența percepțiile cognitive cu privire la potențialele relații", a continuat cercetătorul.

Cum a fost realizat studiul

Cercetătorii au evaluat datele a 87 de femei care au primit gustări dulci, picante sau neutre, noteză Sun. Ele au fost apoi rugate să evalueze bărbații, dându-le o notă între 1 și 9, în funcție de cât de atractivi îi găsesc.

Femeile din grupul picant au dat, în medie, nota 4,46, cu 21% mai mare decât cea acordată de grupul care a mâncat dulciuri. Iar când au fost pusă să evalueze cât de interesate romantic sunt față de bărbații lor, femeile care mâncaseră cipsuri picante a acordat, în medie, un scor de 4,08, cu 28% mai mare decât celelalte grupuri.

Cu alte cuvinte, spunea cercetătorul principal, „aromele picante provoacă un nivel mai înalt de atracție fizică și cresc interesul romantic față de o persoană".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel