Banii buzoienilor ajung la Chişinău. Se reabilitează parcul Mitropoliei, care e subordonată Bisericii Ortodoxe Ruse
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Ion Ceban
Facebook Ion Ceban
Consiliul Judeţean Buzău a decis să aloce o sumă importantă pentru reabilitarea parcului Mitropoliei Chişinău, care este subordonată Bisericii Ortodoxe Ruse. 

Miercuri, 11 mai, au fost aprobate 32 de hotărâri ale CJ Buzău, iar printre acestea s-au numărat şi unele care au presupus alocarea unor sume importante de bani pentru Republica Moldova. 

Astfel, sub formă de donaţie, 500.000 de euro vor merge de la Buzău spre Chişinău, scrie liberinbuzau.ro.

"Am mulţumit preşedintelui Consiliului Judeţean Buzău, dar şi consilierilor care au aprobat recent ajutorul financiar pentru municipiul Chişinău în valoare de 8 milioane de lei moldoveneşti. Este a doua donaţie, după ce anterior au venit încă două milioane de lei moldoveneşti pe care le-am folosit la reabilitarea scuarului din strada N. Titulescu din sectorul Botanica (n.r. scuarul Catedralei Mitropoliei)", a declarat Ion Ceba, primarul municipiului Chişinău, conform Moldpres. 

Scuarul Catedralei, numit şi Parcul Catedralei, este în centrul Chişinăului şi a fost fondat în 1836. 

Mitropolia Chișinăului și a Moldovei (sau Biserica Ortodoxă din Moldova) supusă canonic jurisdicției Patriarhiei Ortodoxe Ruse, în treburile interne este independentă, după cum prevede și hotărârea Sinodului Arhieresc din decembrie 1994 de la Moscova, și se conduce în activitatea sa, de Statutul Bisericii Ortodoxe Ruse din august 2000, dar și de propriul Statut aprobat prin Hotărârea Guvernului Republicii Moldova nr. 719 din 17 noiembrie 1993, scrie mitropolia.md.

Banii cetăţenilor din Buzău, spre primarul pro-rus din Chişinău

Consiliul Județean Buzău a aprobat, în două rânduri, alocarea a zece milioane de lei moldovenești (puțin peste 2,5 milioane lei, res­pectiv o jumătate de milion de euro) pentru realizarea unor proiecte de infrastructură în municipiul Chișinău. Inițiativa a fost, la vremea respectivă, una lăudabilă, chiar dacă Ion Ceban, actualul primar al Chișinăului, este un politician declarat pro-rus. Dar acum s-a transformat în una controversată, după ce primarul Ceban a evitat să condamne invazia rusă în Ucraina. 

Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, anunța, în cadrul în cadrul unei conferințe de presă susținută, la jumătatea lunii februarie, în comun cu primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, că va fi acordată suma de opt milioane de lei moldovenești, ca donație, pentru realizarea unor proiecte de infrastructură în capitala Republicii Moldova, sectoarele Buiucani și Botanica, scrie opiniabuzau.ro. 

CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel