Bani pentru dezvoltarea județului Tulcea
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Vineri, 11 februarie 2022, în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Județean Tulcea, legislativul a votat proiectul de hotărâre referitor la bugetul propriu de venituri şi cheltuieli al Judeţului Tulcea pe anul 2022. 

Astfel, consilierii au aprobat bugetul județean pe anul 2022, la venituri suma de 626.282,00 mii lei şi la cheltuieli suma de 672.538,00 mii lei. 

"Pentru județul Tulcea și pentru fiecare tulcean, continuăm să construim mai departe. A fost aprobat bugetul județului pe acest an, axat pe investiții. Astfel, bugetul este dublu față de anul trecut, iar acesta este semnul unei administrații sănătoase, orientate către cetățean și interesele acestuia. Avem de muncă la faleza și portul Tulcea, dar și investițiile în sănătate și în infrastructura medicală sunt printre cele mai importante: avem opt proiecte la Spitalul Județean, unde amintesc în primul rând de modernizarea și extinderea spitalului cu un nou bloc operator“, spune Horia Teodorescu, președinte Consiliul Județean Tulcea. 

Dacă în anul 2021, bugetul a fost de 330 de milioane de lei, acesta s-a dublat  în acest an, ajungând la peste 670 de milioane de lei, creșterea fiind datorată investițiilor realizate cu fonduri europene la nivelul județului.  Din cei 670 de milioane de lei, cea mai mare parte, peste 500 de milioane de lei, este reprezentată de buget de dezvoltare, subliniind, astfel, importanța investițiilor realizate la nivelul județului.  

În cea ce privește investițiile, cea mai mare sumă (44% din alocările pe anul în curs) vor merge către transporturi, 27% către sănătate și 15% către asistență socială și asigurări. 

"Aș dori, în acest sens, să mulțumesc aparatului de specialitate al Consiliului Județean Tulcea şi consilierilor județeni, care au înțeles că dezvoltarea şi investițiile asigură viitorul județului nostru“, mai spune Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel