Urmărește emisiunea live
Bani mai mulți pentru bugetari. Deputații au votat să dea sporuri angajaților ANI: Spor de risc și suprasolicitare neuropsihică
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
arhivă foto dcnews.ro
arhivă foto dcnews.ro
S-a votat în Camera Deputaților: cresc veniturile angajaților ANI. 

Personalul Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) va beneficia de sporul pentru risc şi suprasolicitare neuropsihică, prevede un proiect de lege pentru modificarea şi completarea Legii-cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

S-au înregistrat 178 de voturi "pentru", 77 de voturi ”contra”, 15 abţineri, iar un deputat nu a votat, conform Agerpres.  Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea anexei nr.I la Legea-cadru nr.153/2017, în sensul stabilirii nivelului de salarizare pentru directorul de extensie universitară, la nivelul prevăzut de lege pentru directorul de departament.

"De sporul pentru risc şi suprasolicitare neuropsihică prevăzut la art.5, secţiunea 1, capitolul VIII al anexei nr.V la prezenta lege beneficiază şi personalul din cadrul Agenţiei Naţionale de Integritate. Sporul nu se ia în calcul la stabilirea limitei prevăzută la art. 25 din prezenta lege. Categoriile de personal şi mărimea concretă a sporului se stabilesc prin ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Integritate", prevede un amendament al deputatului minorităţilor naţionale Ionel Stancu.

AUR și USR, umăr la umăr împotrivă



Grupurile AUR şi USR au votat împotriva proiectului de lege.

"Grupul AUR a votat împotrivă pentru că nu votăm sporuri aberante. Acest spor pentru ANI a fost introdus printr-un amendament şi atrag atenţia că sporurile aberante reprezintă una dintre cauzele pentru care bugetul României este grevat de mari probleme. (...) Nu ştiu ce mai urmează - să votăm sporuri pentru cei care sunt stresaţi de ANI sau spor pentru stat pe scaun, probabil", a declarat deputatul AUR Mihail Albişteanu.

Şi deputatul USR Cristian Seidler a criticat proiectul de lege, susţinând că "nu trece o săptămână fără sporuri sau creşteri salariale pentru pilele politice pentru care nu există nicio justificare, nefiind calculat impactul bugetar".

"Nu aţi respectat Constituţia pentru că interesul vostru este să vă plătiţi din ce în ce mai mulţi oameni la stat, pentru că sunt pilele voastre politice, de asta, nu dintr-un alt motiv", a transmis Seidler.

Proiectul de lege a fost adoptat de Senat, în calitate de primă Cameră sesizată, pe 6 februarie, Camera Deputaţilor fiind for decizional.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel