Bani în plus pentru părinții cu copii mici care revin la muncă mai devreme. Raluca Turcan: Stimulent de 1.500 de lei
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Sursă foto: Facebook: Raluca Turcan
Sursă foto: Facebook: Raluca Turcan
Guvernul a adoptat OUG pentru acordarea unui stimulent mai mare pentru părinții care se reîntorc la muncă până la împlinirea copilului a vârstei de 6 luni.

Guvernul a adoptat astăzi o Ordonanță de Urgență pentru acordarea unui stimulent de 1.500 de lei pentru părinții care se reîntorc la muncă până la împlinirea copilului a vârstei de 6 luni. Măsura contribuie la creșterea veniturilor părinților și scade deprofesionalizarea, asigură o forță de muncă necesară angajatorului. Se acordă un stimulent de 1.500 de lei in loc de 650 de lei dacă părinții aleg să se reîntoarcă la muncă mai devreme de împlinirea vârstei de 6 luni de copil sau vârsta de 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu dizabilități. 

Se menține stimulentul de 650 de lei pentru părinții care aleg sa revină în activitate până la împlinirea vârstei de 2 ani a copilului. De asemenea, în cazul împlinirii vârstei de 6 luni sau 1 an în cazul copilului cu handicap, până la împlinirea vârstei de 2 anii sau 3 ani în cazul copilului cu dizabilități.

Ordonanța mai aduce și un stimulent de inserție de 650 de lei pentru părinții care se reîntorc sa revină la lucru în perioada în care sunt îndreptățiți să beneficieze de concediul pentru creșterea copilului cu dizabilități, cu vârsta cuprinsă între 3 și 7 ani”, a anunțat Raluca Turcan, după ședința de guvern de miercuri.

Ministrul Muncii a anunțat că „se ia în calcul și perioada în care părinții au fost în șomaj tehnic la calculul pentru stabilirea indemnizației pentru creșterea copilului”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel