BANCUL ZILEI: Politica pe înțelesul unui copil...
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Bancul zilei. Copilul îl întreabă pe tatăl său să-i explice ce înseamna politica. Tatăl îl pune pe genunchi și începe să-i explice pe înțelesul celui mic.

- Fii atent, eu aduc banul în casă, deci eu sunt CAPITALISMUL. Mama are grijă de bani, deci ea este GUVERNUL. Bunicul are grija ca totul să fie în regulă, deci el este SINDICATUL. Babysitterul nostru este CLASA MUNCITOARE și cu toții muncim ca Tu, POPORUL să te simți bine și să nu-ți lipseasca nimic. Iar frățiorul tău de câteva luni este VIITORUL nostru comun.

Băiatul reține tot ce a auzit și merge la culcare. În timpul nopții se trezește că frățiorul lui a făcut pe el în  scutec și plânge. Se ridică și vrea să-i zică mamei ce se întâmpla, dar asta doarme atât de adânc, că nu reușește s-o trezească.

Intră să-i spună babysitterului, dar tatăl lui tocmai se harjonea cu ea în pat în timp ce bunicul trăgea cu ochiul prin fereastră. Nimeni nu-l observă, așa că merge înapoi în pat.

Ziua următoare tatăl lui întreabă băiatul dacă poate să spună cu propriile cuvinte ce înseamnă politica. Copilașul își amintește de cele văzute noaptea trecută  și răspunde:

- Politica este când CAPITALISMUL profită de CLASA MUNCITOARE în timp ce SINDICATUL privește neputincios. GUVERNUL doarme, nimeni nu bagă în seamă POPORUL, iar VIITORUL nostru este în rahat.

Vezi și: BANCUL ZILEI: De ce s-a însurat un bărbat...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel