Bancomate sparte. Cum acționau hoții
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Trei bărbaţi din municipiul Craiova şi din oraşul Vulcan, judeţul Hunedoara, au fost reţinuţi miercuri seara de poliţiştii doljeni după ce au fost prinşi în flagrant în timp ce încercau să sustragă bani dintr-un bancomat folosind dispozitive artizanale, au informat joi reprezentanţii IPJ Dolj. 

Cei trei sunt suspectaţi că, în perioada 2-16 octombrie, au forţat alte zece bancomate din Craiova şi Filiaşi, fapte sesizate de reprezentanţii unităţilor bancare. 

"În perioada 02-16 octombrie a.c., poliţiştii doljeni au fost sesizaţi de către reprezentanţii mai multor unităţi bancare cu sucursale în Craiova şi Filiaşi, cu privire la faptul că persoane necunoscute, prin forţarea fantei de eliberare numerar, au încercat sa sustragă sume de bani din bancomate. Astfel, în aceasta perioadă, 10 bancomate au fost forţate, în toate cazurile, oamenii legii întocmind dosare de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la furt calificat", se arată în comunicatul de presă. 

Cele trei persoane au fost prinse miercuri seara în flagrant în timp ce încercau să scoată bani de la un bancomat amplasat în Craiova, pe Calea Bucureşti, folosind un dispozitiv confecţionat artizanal pe care l-au introdus în fanta de eliberare numerar. Prin aceeaşi metodă, au acţionat la mai multe ATM-uri din zonă, anchetatorii stabilind că cei trei sunt autorii faptelor sesizate de instituţiile bancare. 

Cele trei persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând ca joi să fie prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi arestare preventivă, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel