Banana Bread cu fulgi de ciocolată, rețeta. Desertul rapid și delicios pe care îl vor adora până și cei mai pretențioși
Banana Bread este unul dintre cele mai iubite deserturi. Se prepară ușor și rapid, iar cei dragi îl adoră!
Ingrediente
- 3 banane coapte
- 75 g de unt topit
- 100 g de zahăr
- 1 ou bătut bine
- 1 linguriță de aromă de vanilie
- 1 linguriță de praf de copt
- un praf de sare
- 185 g de făină
- 85 g de bucățele de ciocolată
Cum se prepară
Încinge cuptorul la 180 de grade Celsius. Unge o formă de chec cu unt şi tapeteaz-o cu făină. Într-un castron se pun cele trei banana și se zdrobesc cu o furculiță și se amestecă bine. Se adaugă untul topit și se amestecă până se omogenizează. Se adaugă zahărul, oul bătut bine, aroma de vanilie, praful de copt, sarea, făină și se amestecă bine.
Se adaugă și bucățelele de ciocolată și se amestecă bine de jos în sus. Se toarnă compoziția în tava tapetată și deasupra se pun din plin bucățele de ciocolată. Se lasă la cuptor 50-60 de minute sau până trece testul cu scobitoarea. După ce se scoate de la cuptor, se lasă la răcit, iar apoi se servește.
BONUS: Chec de mere fără făină și fără zahăr: Rețeta
Ingrediente
- 1 ou
- 70 g fulgi de ovăz
- 1 măr mic
- 2 linguri ulei
- jumătate de linguriță de scorțișoară
- 2 lingurițe de îndulcitor (stevia/sucraloză)
- 1 linguriță de praf de copt
- sare
- bicarbonat de sodiu
Cum se prepară checul cu mere fără făină și fără zahăr
Oul se bate cu o furculiță. Se adaugă uleiul și se continuă amestecarea. Se adaugă scorțișoara și îndulcitorul. Într-un castron se amestecă fulgii de ovăz cu praful de copt și un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu. Ovăzul se adaugă peste amestecul de ou.
Mărul se spală și se scoate căsuța cu semințe. Se taie cubulețe și se adaugă peste restul ingredientelor. Se amestecă. Se preîncălzește cuptorul la 180 grade Celsius. Amestecul de chec se toarnă într-o formă de chec, scrie retete.unica.ro.
Checul cu mere fără făină și fără zahăr se gătește timp de 25 minute, având grijă a nu se deschide ușa cuptorului în primele 20 de minute. Desertul este gata când trece proba scobitorii. A nu se scoate checul din formă înainte ca el să se fi răcit.
- Image by Freepik
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News