Banalul popcorn, un mare duşman al siluetei
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
popcornul dusman al siluetei
popcornul dusman al siluetei

Un film văzut la cinematograf fără popcorn parcă nu are farmec. Puţini ştiu însă că acestea au un număr uriaş de calorii şi că mâncate în exces pot fi dăunătoare aspectului fizic şi sănătăţii, totodată.

Zgomotul făcut de mâncătorii de popcorn este asociat inevitabil cu sălile de cinema. Consumatorii de floricele de porumb ar trebui să ştie însă că acestea nu sunt o "companie" prea indicată. Şi nicio celelalte gustări disponibile în cinematografe, de altfel, scrie Daily Mail.

Toate gustările comercializate în cinematografe conţin un nivel uriaş de calorii şi grăsimi. De exemplu, o pungă de floricele de porumb depăşeşte cu mult cantitatea de grăsimi recomandată pe zi unei femei. O pungă obişnuitp de popcorn conţine 1.260 de calorii şi 79,6 grame de grăsimi, faţă de maximum 70, cât este doza maximă zilnică recomandată unei femei.

Un pahar de suc cumpărat din cinematografe conţine până la 320 de calorii, iar un hotdog cu muştar şi ketchup are 580 de calorii şi până la 3,2 grame de sare. O porţie de nachos conţine 3,1 grame de sare, adică mai mult de jumătate din doza zilnică de sare recomandată unui adult, are o valoare calorică ridicată (1.030) şi conţine 56,5 grame de grăsimi.

Toate aceste date se regăsesc într-un studiu comandat şi publicat de revista Which?, care acum solicită ca toate gustările disponibile în cinematografe să aibă pe etichetă valorile nutritive, pentru a-i ajuta astfel pe consumatori să ştie exact ce mănâncă şi să facă alegeri în funcţie de asta.

"Rezultatele sunt şocante, mai ales la popcorn, care este văzut de obicei ca o gustare uşoară. Nu vrem să fim plictisitori şi să spunem nu mâncaţi una sau alta, dar oamenii trebuie să fie făcuţi să gândească. Rata obezităţii este foarte mare şi dacă vor vedea ce este în aceste gustări, poate se vor gândi de două ori înainte de a le consuma. Trebuie să aibă toate datele pentru a putea face alegerea corectă", a subliniat un purtător de cuvânt al campaniei conduse ce Which?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel