Data publicării:

Balenele ucigașe au scufundat un iaht în largul coastei Gibraltarului: Cel mai recent dintr-o serie de atacuri similare 

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Velierul Alboran Cognac a fost izbit de un număr necunoscut de balene ucigașe în Strâmtoarea Gibraltar.

La bord se aflau două persoane, care au declarat că au simțit lovituri la corpul navei și la cârmă înainte ca aceasta să înceapă să ia apă.

Aceștia au trebuit să fie salvați de un petrolier din apropiere, după ce au cerut ajutorul prin radio pazei de coastă. Cei doi au fost duși în siguranță în Gibraltar, în timp ce iahtul a fost lăsat în derivă și ulterior s-a scufundat.

Au existat aproximativ 700 de interacțiuni între orci și nave de când a apărut această tendință în zonă, în mai 2020, potrivit grupului de cercetare GTOA.

Orcile pe cale de dispariție fac parte din familia delfinilor

Experții susțin că aceste incidente, care au fost limitate la strâmtoarea care separă Spania și Portugalia de Africa, sunt opera unei subpopulații de aproximativ 15 orci.

În luna mai a anului trecut, un iaht numit The Mustique a fost grav avariat de mai multe balene și a trebuit să fie remorcat până la Cadiz.

Liniile directoare emise de Ministerul spaniol al Transporturilor stipulează că, ori de câte ori navele observă orice alterare a comportamentului orcilor - cum ar fi schimbări bruște de direcție sau de viteză - trebuie să părăsească zona cât mai repede posibil și să evite să mai deranjeze animalele în timpul manevrelor.

Deși sunt cunoscute sub numele de balene ucigașe, orcile pe cale de dispariție fac parte din familia delfinilor. Ele pot măsura până la opt metri lungime și cântări până la șase tone la vârsta adultă, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel