Balcoane cu termopan la noile ansambluri rezidențiale. Gheorghe Piperea: Oamenii ar trebui să se mai gândească
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Facebook - Gheorghe Piperea
Facebook - Gheorghe Piperea
Într-un interviu exclusiv pentru DC News, avocatul Gheorghe Piperea a oferit un punct de vedere privitor la închiderea balcoanelor de către proprietarii din noile ansambluri rezidențiale.

Proprietarilor din noile ansambluri rezidențiale li se interzice de către dezvoltatorii imobiliari ca, pe o perioadă de trei sau cinci ani, să-și închidă balcoanele cu termopan. Avocatul Gheorghe Piperea a vorbit despre raționamentul care stă la baza acestei recomandări, deși nu există vreo lege care să reglementeze:

„Din cunoștința mea, nu există vreo lege, dar din punct de vedere al bunului simț, dacă dezvoltatorul nu a văzut balcoane cu termopan, a făcut-o pentru că autorizația de construcție a fost dată pentru o astfel de fațadă. A pune balcoane cu termopan ar putea să ducă la stricarea fațadei. O lege care să impună asta nu știu să există.

Părerea mea e că lumea ar trebui să se mai gândească și la aspectul estetic pentru că în afară de eventualul confort termic pe care ți-l asigură închiderea balconului, trebuie să te mai gândești și la modul în care arată lucrurile în București, iar în momentul de față arată oribil“, a precizat avocatul Gheorghe Piperea.

Avocatul Adrian Cuculis este de altă părere

„Vânzările se pot face cu condiție sau sub condiție, iar o asemenea vânzare ar putea să fie făcută dacă există dovada faptului că acea condiție a fost asimilată de către părți de la bun început și a fost stipulată în contract. Acest nu-mi dă voie dezvoltatorul este o chestiune abuzivă, iar în condițiile în care ar exista o îngrădire în timp a acestei obligații trebuie să existe și o sancțiune. Din moment ce nu există așa ceva, pentru că în esență nu poate exista, ar fi inegal motivată, deoarece atunci când ai strămutat dreptul de proprietate, ai strămutat toate prerogativele și atributele, iar acestea se referă la folosință, la dispoziție și la uz și uzufruct în același timp.

Atâta vreme cât tu ai strămutat dreptul de proprietate și nu aș avea voie să închid sau să modific ori să extind, ar însemna că dreptul de folosință a fost strămutat sub condiție (...)“, preciza avocatul Adrian Cuculis acum câteva zile.

VEZI ȘI   -  EXCLUSIV  Închiderea balcoanelor la ansamblurile rezidențiale noi. Adrian Cuculis: E o chestiune abuzivă, dacă nu se semnează, sănătate!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel