Data publicării:

Balanţa de plăţi a Franţei, majorată. Băncile din Londra, atrase cu succes, după Brexit

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Succesul Franței post-Brexit în atragerea băncilor de la Londra la Paris a depășit așteptările.

Succesul Franței post-Brexit în atragerea băncilor de la Londra la Paris a depășit așteptările, iar efectele sunt din ce în ce mai vizibile în balanța de plăți, a anunțat Banca Centrală, conform Reuters, citată de Agerpres.

După decizia Marii Britanii din 2016 de a părăsi UE, Guvernul francez a făcut eforturi pentru a convinge băncile internaționale să-și mute operațiunile europene la Paris, având în vedere competiția din partea altor centre financiare continentale, precum Frankfurt, Amsterdam și Dublin.

Aceste eforturi au dat roade, iar un număr de bănci de pe Wall Street, cum ar fi Bank of America și JPMorgan, și-au înființat hub-uri regionale de tranzacționare la Paris.

"Succesul Parisului post-Brexit a fost spectaculos, depăşind aşteptările noastre", le-a spus jurnaliştilor guvernatorul Băncii Centrale a Franţei, Francois Villeroy de Galhau, la prezentarea raportului anual privind balanţa de plăţi a Franţei.

Tranzacțiile firmelor financiare, nivel record de 10,4 miliarde de euro

Firmele financiare care s-au mutat de la Londra la Paris au contribuit cu 1,5 miliarde de euro la excedentul Franței din serviciile financiare înregistrat anul trecut, conform informațiilor furnizate de Banca Centrală. Tranzacțiile firmelor de servicii financiare cu sediul în Franța cu restul lumii au atins nivelul record de 10,4 miliarde de euro anul trecut, dublu față de perioada dinaintea votului Brexit din 2016.

Serviciile financiare au contribuit semnificativ la obținerea unui excedent în contul Franței de miliarde de euro, au sporit veniturile din turism și din sectorul maritim.

Cu toate acestea, Franța a înregistrat anul trecut un deficit de cont curent record de 53,9 miliarde de euro, echivalentul a 2% din PIB, datorită costurilor ridicate ale importurilor de energie, care au compensat excedentul din serviciile financiare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel