Bălăceală în noroi la cel mai ciudat carnaval din lume
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Carnavalul Noroiului e noua senzaţie în materie de distracţie!

Organizat de peste două decenii în orașul de coastă Paraty, acesta este singurul eveniment la care costumația participanților arată la fel, spre deosebire de festivalul colorat de la Rio de Janeiro. Toţi participanţii poartă... noroi! Practic, toată lumea, de la cei mai mici copii până la oameni în toată firea se bucură de o zi în care lasă inhibițiile deoparte și se bălăcesc într-o mlaștină din laguna Paraty. Aici este locul în care din cele mai vechi timpuri băștinașii veneau pentru a se unge cu noroiul care avea și are efecte curative.

După bălăceala în mlaștină, temerarii acoperiți de noroi pornesc într-o paradă prin centrul orașului, spre marea bucurie a celor care au decis ca în acest an să fie doar privitori. Bloco da Lama (care se traduce din portugheză Petrecere în Noroi) s-a nascut în 1986, după ce o adolescentă s-a rătăcit prin împrejurimi, iar pentru a scapa de ţânţari s-a dat pe tot corpul cu noroi. O perioadă, carnavalul a fost interzis de autorităţi. Acum, însă, sărbătoarea adună anual tot mai mulţi vizitatori dornici de o petrecere inedită.

Patronii magazinelor locale nu apreciază festivalul şi lipesc pe geamuri şi pe uşi afişe prin care potenţialii clienţi murdari din cap până-n picioare sunt avertizaţi că accesul este interzis. Distracţia continuă până spre dimineaţă pe plajele din localitate, unde tinerii dansează pe ritmuri funk şi house în timp ce incantează „uga, uga“ ca un fel de oameni ai peşterii. Carnavalul în noroi se organizează în fiecare an în localitatea Paraty, situată la aproximativ 250 km sud de Rio de Janeiro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel