Data actualizării:
Data publicării:

Minor atacat de urs pe Transfăgărășan. S-a emis RO-Alert

Autor: Andreea Deaconescu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa: Freepik
Sursa: Freepik
Un adolescent în vârstă de aproximativ 14 ani a fost atacat de un urs în zona comunei Arefu, pe Transfăgărășan, conform informațiilor transmise marți de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș. Potrivit surselor, adolescentul ar fi întins mâna pe geam spre urs pentru a încerca să interacționeze cu el.

În urma incidentului, autoritățile au emis un mesaj de avertizare prin sistemul RO-Alert pentru a informa locuitorii din apropiere.

”Sesizare de persoană de sex masculin, în vârstă de aproximativ 14 ani, atacată de urs în comuna Arefu, pe Transfăgărăşan. În zonă a fost emis mesaj RO-Alert pentru avertizarea populaţiei şi se deplasează pompierii şi un echipaj de jandarmi montani”, a transmis, marţi, ISU Argeş.

Minorul, care a suferit o rană la brațul stâng, a fost transportat inițial cu un autoturism până într-un punct accesibil echipelor de intervenție. De acolo, paramedicii SMURD au preluat victima, care era conștientă în momentul intervenției. Ulterior, echipajul Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) a continuat transportul adolescentului către spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

”Minorul a fost adus cu un autoturism până la un punct de unde a fost preluat de către paramedicii SMURD. Victima este conştientă şi prezintă o plagă la membrul superior stâng. Acesta este preluată de către echipajul SAJ”, a mai transmis ISU Argeș.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel