Baiț de miel. Rețetă Paște 2017
Friptura de miel trebuie pregătită foarte bine însă este important și baițul, sau marinata așa cum se spune în unele zone din România.
Ingrediente:
1 l vin alb
100 ml ulei de măsline
sare de mare
piper mozaic
1 căpățâna usturoi
câteva crenguțe rozmarin
câteva crenguțe mentă
câteva crenguțe cimbrișor
câteva foi de dafin
Mod de preparare:
Punem carnea în tavă și turnăm uleiul și vinul alb peste ea.
Tăiem căpățâna de usturoi în două și o punem în tavă.
Așezăm din loc în loc crenguțele de mentă, de cimbrișor, de rozmarin și foile de dafin.
Asezonăm cu sare de mare și piper proaspăt râșnit.
Dăm la frigider pentru cel puțin 3-4 ore, de preferat cu o zi înainte.
Înainte să dăm friptură la cuptor completam cu apa cât să o acopere.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News