Badantele la control! Amenzi usturătoare pentru româncele care nu și-au depus declarația de venit
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Mai multe badante românce au fost amendate în ultimele zile de către Garda Financiară din Italia. Acestea sunt nevoite să plătească mii de euro amendă pentru că nu și-au declarat veniturile în formularul 730.

Garda Financiară a aplicat mai multe amenzi îngrijitoarelor din Italia, lucrătoare în domeniul casnic, care nu și-au depus formularul 730. Se pare că româncele sunt recunoscute ca fiind cele care nu își îndeplinesc obligațiile fiscale, dat fiind faptul că presa din Italia scrie tot mai des despre cazurile româncelor amendate pentru acest lucru, scrie rotalianul.ro. Din această cauză, statul italian pierde milioane de euro, mai exact, suma taxelor care ar fi trebuit să fie plătite ca urmare a declarării, în mod corect, a veniturilor.

Pentru familiile din Italia care angajează îngrijitoare, menajere sau babysitter au fost introduse noi reguli în ce privește transmiterea de informații, în vederea înregistrării contractului de muncă, potrivit aceleiaşi surse. Decretul „Transparenza”, în vigoare din 13 august 2022, actualizează regulile prin implementarea directivei UE 2019/1152 care urmărește creșterea protecției lucrătorilor casnici. În detaliu, obligațiile pentru angajatori sunt în creștere, deoarece aceștia trebuie să comunice mai multe informații în momentul angajării personalului respectiv. În caz contrar riscă o amendă de la 250 la 1.500 de euro.

În 2021, numărul lucrătorilor casnici din Italia, angajați cu un contract de muncă înregistrat la INPS, a crescut față de anul precedent, ajungând la 961.358. În Raportul Anual privind Munca la domiciliu, elaborat de către DOMINA (Asociația Națională a Familiilor Angajatoare Casnice) se remarcă faptul că față de 2015, creșterea este de aproape 50.000 de lucrători (+ 6,3%). Dacă femeile au înregistrat o creștere de doar 3,2%, creșterea prezenței masculine a fost de până la 27,9%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel