Bacterie rezistentă la toate antibioticele, descoperită în Danemarca
Autor: DCNews Team | Publicat pe: 07 dec 2015, 18:18
WhatsApp
O bacterie capabilă să reziste la toate antibioticele a fost descoperită de o echipă de cercetători la un pacient din Danemarca care suferea de o infecție a sângelui.

Aceasta ar fi prezentă în țara nordică din anul 2012, scrie luni directmatin.fr, preluând un articol apărut în publicația The Lancet.

Potrivit cercetătorilor de la Universitatea tehnică daneză din Copenhaga, bacteria, o tulpină de E.coli (sau colibacil), a devenit "invulnerabilă" în urma unei mutații a genei MCR-1, scrie Agerpres. Mutația o face rezistentă la colistină, antibiotic puternic utilizat la tratarea infecțiilor grave.

Prezența sa ar putea fi însă mult mai întinsă, bacterii conținând gena MCR-1 fiind depistate în eșantioane prelevate din alimente importate în perioada 2012 — 2014.

Cercetătorii danezi se tem că această "superbacterie" poate fi răspândită în Europa, pentru că, deși bărbatul infectat nu a călătorit în străinătate, hrana în cauză a fost importată din Germania. În plus, bacteria ar fi aceeași ca cea descoperită în urmă cu câteva zile în China, la porci, încheie directmatin.fr.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?