Urmărește emisiunea live
Baclava de weekend, o rețetă de servit la o cafea
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Pexels (Engin Akyurt)
Sursă foto: Pexels (Engin Akyurt)
Vine weekendul iar cafeaua de dimineață ar putea fi mai dulce alături de o baclava. 

Baclavaua este un desert dulce, dulce care se potrivește perfect alături de o cafea de dimineață. Astfel, zilele de weekend pot deveni mai plăcute!

Ingredientele de care ai nevoie: 

16 foi de plăcintă subțiri
500 gr. – nuci (fistic, alune, migdale)
200 gr. –  unt
100 gr. – zahăr

De ce ai nevoie pentru sirop:

100 ml. – Miere
300 gr. – Zahăr
220 ml. – ApăSuc de la ½ lămâie

Cum se prepară delicioasa baclava:

Pune nucile în bolul unui robot de bucătărie și mărunțește-le bine.Toarnă nucile într-un bol, deasupra adaugă zahăr și amestecă puțin.

Ia o tavă de copt și taie foile de plăcintă de dimensiunea tavei. Unge tava cu unt topit, acoperă cu prima foaie de plăcintă și unge-o cu unt pe toată suprafața, la fel procedează cu următoarele 6 foi. Întinde pe toată suprafața foii 1/3 din cantitatea de nuci măcinate. Apoi acoperă cu o foaie de plăcintă, unge-o cu unt și iar acoper-o cu 1/3 din cantitatea de nuci, apoi repetă pasul precedent încă o dată cu ingredientele rămase. Pune deasupra o foaie de plăcintă, unge-o cu unt și procedează la fel cu următoarele 6 foi de plăcintă.

Cu un cuțit bine ascuțit taie baclavaua în romburi sau pătrate, scrie valeriesfood. Coace-o la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C circa 50 de minute sau până se rumenește frumos deasupra. Secretul unei baclavale delicioase abia în sirop se află. Pentru un gust perfect, este ideal ca siropul să fie turnat rece pete baclavaua abia scoasă de la cuptor sau să fie fierbinte, dacă baclavaua a avut timp să se răcească. 

Siropul se prepară astfel. Toarnă într-o cratiță apa, adaugă zahărul, mierea, sarea și scurge sucul de la o jumătate de lămâie. Trebuie să duci siropul până la punctul de fierbere, amestecând periodic. Toarnă cu un polonic sirop pe toată suprafața prăjiturii. Lasă baclavaua să se răcească la temperatura camerei apoi pune-o la frigider pentru 6-8 ore.

Îmbunătățește gustul cafelei cu aceste ingrediente și vei savura o băutură senzațională

Până și cea mai ieftină cafea poate fi preparată delicios, dacă știi câteva trucuri. Ai nevoie de sare, piper și puțin unt. Sarea este un potențiator de aromă, la fel ca și zahărul, care îndepărtează amărăciunea din cafea.  

De îndată ce cafeaua este gata, adaugă trei boabe de piper și lăsă-le 2 minute. Toarnă, apoi, băutura într-o ceașcă și scoate boabele de piper. Adăugă zahăr, un praf de sare și, după dorință, o linguriță de unt. Americanii numesc astfel de cafea Bulletproof (nume dat de inventatorul ei, Dave Asprey). Această cafea accelerează activitatea creierului și revigorează. Dacă nu ai timp pentru un mic dejun complet, o cafea cu unt te va ține sătul și câteva ore. Citește mai multe AICI

Anca Hâncu: Un frappe poate fi cât o masă. Un croissant înseamnă, de fapt, o gustare

„Un caffe frappe poate fi cât o masă. (...) O cafea cu lapte cu gheață este o variantă mai ușoară și mai potrivită”, a spus Anca Hâncu, precizând că e mai bine să renunțăm la frișca din cafea. „Un croissant înseamnă, de fapt, o gustare, până în 400 de calorii. Mult! Mai bine o prăjitură mai mică, pentru cei care nu pot rezista tentațiilor, cu fructe”, a zis Anca Hâncu în cadrul emisiunii „Super Neatza de Weekend” de la Antena 1. Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel