Data publicării:

Baciu, intervenție în controversa cu numărul de elevi din anii terminali care au voie în clase

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Andrei Baciu
Andrei Baciu
Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a încercat să lămurească dilemele legate de numărul maxim de elevi admiși în clasele terminale, după ce și ministrul Educației a fost nedumerit de situație.

Baciu a fost întrebat într-o conferință de presă despre criteriile pe baza cărora s-a stabilit ca elevii din clasele I-IV să vină cu toții la școală, în timp ce orele elevilor din anii terminali se desfășoară cu număr limitat de elevi.

Baciu nu a putut să răspundă concret

 

„Aici, cu privire la acest subiect, au existat analize comune Ministerul Sănătății - Ministerul Educației și nu este un lucru care a început de curând, ci de când s-a găsit și această variantă hibridă a educației, dată fiind nevoia de adaptare la condițiile epidemiologice. Acum, sigur că există variații, în special variații de soluții identificate, însă ce este important este faptul că pentru clasele terminale, evident, este o nevoie de a găsi soluții mai speciale tocmai pentru a se pregăti pentru examenele de sfârșit de ciclu.

Aceasta a fost soluția identificată, criteriile epidemiologice sunt clare. Evident, dorința a fost aceea de a oferi condiții mai bune pentru procesul de educație. La fel și pentru clasele mici, unde este cu atât mai dificil în mediul online să desfășori activitatea didactică”, a transmis Baciu. „Ce vreau să zic este că a fost cea mai bună soluție identificată din punct de vedere tehnic în cadrul discuțiile pe care le-au efectuat specialiștii”.

Nelămuriți, jurnaliștii au insistat pe subiect

 

„Asta am înțeles, dar însuși ministrul Educației avea o nelămurire. De ce la clasa a IV-a se permite să meargă 25-30 de elevi, iar la clasa a VIII-a 15?”, a spus un jurnalist aflat în sală. „Criteriul respectiv a fost luat și identificat în cadrul grupurilor de lucru la o ședință la care eu nu am participat. Dar, mă pot interesa, fără niciun fel de probleme, să vă transmit criteriul exact care a stat la baza acestei analize. Dar, cum vă spuneam, a fost o discuție tehnică între experți de la Ministerul Educației și de la Ministrul Sănătății. A fost un șir mai lung de ședințe, o să mă interesez exact și vi-l transmit cu mare drag”, a răspuns secretarul de stat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel